ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

WWF ΕΛΛΑΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2012, ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 20:30

Αγαπητοί φίλοι εκπαιδευτικοί,
Για τέταρτη χρονιά φέτος σημαίνει η Ώρα της Γης,
Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 20:30 θα σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα.  
Ως τώρα τα σχολεία στη χώρα μας έδωσαν ένα δυναμικό παρόν στη συμβολική αυτή κίνηση. Με εκδηλώσεις και δρώμενα που στήθηκαν με κέφι και φαντασία.
Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη από πολλές απόψεις. Θα θέλαμε, λοιπόν, να δώσουμε έναν ειδικό χαρακτήρα στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης για το 2012.
Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα ως συμβολική κίνηση όχι μόνο για την κλιματική αλλαγή, αλλά για την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.
Το περιβάλλον είναι αξία. Στο σύστημα αξιών που πρέπει να διασώσουμε, θα πρέπει να κατέχει σημαντική θέση. Για αυτό μέχρι τις 31 Μαρτίου σας προτείνουμε να δείτε, με τους μαθητές σας, το περιβάλλον ως το «τελευταίο μας οχυρό».
Η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της, μας δίνει ανάσα και στήριγμα. Δεν είναι μόνο τα ζώα και τα φυτά ­­− είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα, ο τουρισμός μας.
  • Ένας αμπελώνας είναι το μοναδικό μας κρασί.
  • Ένας ελαιώνας είναι το λάδι μας.
  • Ένα πευκοδάσος είναι το μέλι μας.
  • Μια μοναδική παραλία είναι ο τουρισμός μας.
  • Ένα φαράγγι είναι η εκδρομή μας.
Τι κάνουμε λοιπόν φέτος…
Πρώτο στάδιο:
Ζητάμε από τους μαθητές να σκεφτούν ποιο χαρακτηριστικό της φύσης του τόπου τους αξίζει να προστατευθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό για την ομάδα, για την τάξη ή για το σχολείο.
Τι λοιπόν «Μπορούμε να σώσουμε….»
Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, ένα δέντρο, η θάλασσα, ένα ποτάμι, κάποιο ζώο.
Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν ή να φωτογραφίσουν με την καθοδήγησή σας αυτό που θα ήθελαν «να σώσουν».
Δεύτερο στάδιο:
Σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε μαζί μας τα έργα των μαθητών:
  • Αποστέλλοντάς τα στο WWF Ελλάς (n.coutava@wwf.gr). Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε μαζί με τη ζωγραφιά / φωτογραφία το όνομα, ηλικία των μαθητών και το σχολείο.
  • Ανεβάζοντάς τα στην ειδική σελίδα συμμετοχής στην Ώρα της Γης που έχουμε δημιουργήσει στο http://facebook.com/WWFGreece από τη σελίδα της τάξης σας στο Facebook ή από την προσωπική σας σελίδα (εφόσον υπάρχει).
Ευελπιστούμε με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα μωσαϊκό με εικόνες και μηνύματα αισιοδοξίας και να βοηθήσουμε τους μαθητές να «δουν» το περιβάλλον ως ανάγκη και όχι ως πολυτέλεια.
Σας θέλουμε και φέτος μαζί μας. Ακόμα περισσότερο εσάς που συνομιλείτε με τη νέα γενιά που θα μας δώσει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Νάνσυ Κουταβά