ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ΜΑΛΑΓΑΡΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                Αθήνα, 5/10/2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973 - 210 5121399
          6932798177
FAX: 210 5202798 - 210 5121399

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr
                    oltee.oltee@gmail.com




ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

Μετά από 35 χρόνια στη δημόσια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση (37 χρόνια αν προσμετρήσω και τα 2 χρόνια στην ιδιωτική τεχνική εκπαίδευση) έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την ενεργό δράση και να συνταξιοδοτηθώ.
Εκφράζω τα θερμά μου ευχαριστήρια σε όλους τους συναδέλφους της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που συνεργάστηκα από τη θέση μου στο ΔΣ της ΟΛΤΕΕ για την βοήθεια τους και την συμπαράστασή τους σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΤΕΕ όλα αυτά τα χρόνια.
Δυστυχώς, παρά τους συνεχείς αγώνες του ΔΣ της ΟΛΤΕΕ επί πολλές δεκαετίες για την καταξίωση και την ανάπτυξη της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας δεν έχει επιτευχθεί ακόμα αυτό που πάντα επιθυμούσαμε, δηλαδή τη γιγάντωση της ΤΕΕ ώστε να έχει φθάσει στο ποσοστό του 50-70 % του μαθητικού δυναμικού. Αυτό οφείλεται στο συνεχή πόλεμο που δεχότανε, αλλά και που ακόμα δέχεται, η ΟΛΤΕΕ από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας με τις συνεχείς δήθεν μεταρρυθμίσεις της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης κάνοντας την όσο το δυνατόν δυσκολότερη και πολυπλοκότερη με τελικό σκοπό να μειώσουν το μαθητικό δυναμικό της προς όφελος της γενικής, παρά τα παχιά τους λόγια περί ανάπτυξης της ΤΕΕ. Άλλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, που θεωρώντας ότι αυτές είναι τα μονοπώλια στην δημόσια εκπαίδευση, διέβαλαν πάντα την ΟΛΤΕΕ στις πολιτικές ηγεσίες και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες (δημόσιες – οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης - επιτροπές – οργανισμούς κλπ) δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ ώστε να μειώσουν την δύναμή μας και να τους κατατάξουν στις δυνάμεις τους, εξαπατώντας τους γιατί όπως είναι γνωστό το μοναδικό τους πιστεύω είναι να μην υπάρχει τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση στη δευτεροβάθμια παρά μόνο το γενικό σχολείο.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

τα προβλήματα στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση βρίσκονται και πάλι εντονότερα στο προσκήνιο ιδίως τώρα που εκτός από τα συνηθισμένα υπάρχει η συνεχής μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων, η τρομοκράτηση της εργασιακή εφεδρείας, οι σχεδιαζόμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων της ΤΕΕ, οι υπεραριθμίες, η μη αποδοχή των αιτημάτων της ΟΛΤΕΕ από την πολιτική ηγεσία παρότι την διαβεβαιώνουν ότι τα αιτήματά της είναι αποδεκτά και συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ΤΕΕ μόνο και μόνο γιατί δεν θέλουν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα των άλλων ομοσπονδιών.
Αν πιστεύετε σε μια αναβαθμισμένη και γιγαντωμένη τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να συστρατευθείτε όλοι σας στο πλευρό του νέου ΔΣ της ΟΛΤΕΕ και να πολεμήσετε όλοι μαζί για να επιτύχετε όσο το δυνατόν τα καλλίτερα αποτελέσματα ενόψει του νέου νόμου για μια ακόμη μεταρρύθμιση στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση που είναι το Τεχνολογικό Λύκειο αλλά και στις επερχόμενες νομοθετικές αλλαγές στη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και καλό κουράγιο στη συνέχεια του αγώνα σας και σας προτρέπω να μην τον εγκαταλείψετε γιατί θα αποβεί σε βάρος όχι μόνο δικό σας αλλά και ολόκληρης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.



Σας ευχαριστώ και πάλι για την συνεργασία μας και θα είμαι στο πλευρό σας.

                                      ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ
                                            π. πρόεδρος ΟΛΤΕΕ