ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 4/2/2011

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                              Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 07/02/2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

            Επιτυχία σημείωσε η συνεστίαση – κοπή πίτας της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, σε ψησταριά – ταβέρνα της Δημοτικής Κοινότητας Ζωγράφου.Σε πρώτο πλάνο αριστερά ο Δ/ντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής, κ. Θεόδουλος Ταπανίδης, ευχόμενος εις υγείαν με τον Πρόεδρο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, κ. Σταμάτη Σταματιάδη, στα δεξιά του. Σε δεύτερο πλάνο οι εκπρόσωποι της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., μπροστά ο Αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Πέττας και πίσω ο Γεν. Γραμματέας κ. Σαράντης Αλεξάνδρου.
Στο κέντρο ο νεοεκλεγείς αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Χαλκιδικής κ. Μάντσιος Βασίλης και ακριβώς πίσω του αριστερά ο προκάτοχος του Απλακίδης Κώστας.Στα δεξιά ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μουδανιών και Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών κ. Παντάκας Κοσμάς, αριστερά η Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών κα Χρηστίδου Σοφία με δίπλα της τον Υπ/ντη και πίσω τους ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής Σταματιάδης Σταμάτης απευθύνοντας τις επετειακές τους ευχές.Στο βάθος όρθιος και έχων το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σημάντρων και Τομεάρχης στο Σ.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών κ. Κοκκινίδης Μιχάλης, δεξιά του η νέα Υποδιευθύντρια του Σ.Ε.Κ. κα Χατζηφώτη Ανθή, αριστερά του ο Τομεάρχης του Σ.Ε.Κ. κ. Φωτιάδης Λάζαρος, ενώ δεν διακρίνονται οι άλλοι δύο Τομεάρχες του Σ.Ε.Κ. κ.κ. Μαρίνης Ευάγγελος και Ηλιάδης Άγγελος.


Παρευρέθησαν ακόμη τα ιδρυτικά και επίτιμα μέλη, συνταξιούχοι πλέον εκπαιδευτικοί, κ.κ. Περσυνάκης Εμμανουήλ, επίτιμος Δ/ντης Δ/θμιας Εκπ/σης και Γκολόης Απόστολος, μέλη και φίλοι της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής.
Η κοπή της βασιλόπιτας έφερε το φλουρί στο, κατά περίεργη σύμπτωση ιδιαίτερα μικρό – συγκριτικά - σε διαστάσεις, κομμάτι της Παιδείας. Μετά από πρόταση του Δ/ντη Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής ακολούθησε κλήρωση, μεταξύ των παρισταμένων εκπαιδευτικών, που ανέδειξε τυχερή της χρονιάς την κα Νανούση Κατερίνα η οποία κέρδισε και δικαιούται το, κατά τον κ. Ταπανίδη, περιεχόμενο - αντιπροσωπεύον το φλουρί.
            Σε μια ευχάριστη και ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάχθηκαν θερμές ευχές για υγεία, χαρά και ευτυχία για τα μέλη, τους φίλους και τις οικογένειές τους. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε μια δύσκολη χρονιά για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.), αλλά και την Εκπαίδευση και την Παιδεία γενικότερα. Ευχές για την ταχύτερη και ορθολογικότερη διευθέτηση όλων των επίκαιρων ανοικτών ζητημάτων (συνενώσεις κλπ), που ταλανίζουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προς όφελος του μαθητή, με τον εκπαιδευτικό ουσιαστικό πρωταγωνιστή. Με τον εκπαιδευτικό πρωτοπόρο σ’ έναν αναβαθμισμένο και καταξιωμένο ρόλο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο Πρόεδρος
Σταματιάδης Σταμάτης