ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο.Λ.Μ.Ε.: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ε.Δ.Β.Μ. ΤΟΥ ΕΣΠΑ !!!

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                                         Αθήνα, 11/2/2011
                                                                                      Α.Π.:1933
                                                                                                        
                                                                    ΠΡΟΣ:
                                                            την Υπουργό Παιδείας
                                                            κ. Α. Διαμαντοπούλου.
                                                            την Υφυπουργό Παιδείας
                                                            κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
                                                            τον Γεν. Γραμματέα του Υπ. Παιδείας
                                                            κ. Β. Κουλαϊδή.
                                                            την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ
                                                            κ. Ιφ. Ορφανού.

     ΘΕΜΑ: Για την Επιτροπή Παρακολούθησης

     Κυρία Υπουργέ,
     Κυρία Υφυπουργέ,.
     Κύριε Γεν. Γραμματέα,
     Κυρία Ειδ. Γραμματέα,

     Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε πριν λίγες μέρες πως με δική σας απόφαση εντάξατε στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» την διασπαστική «Ομοσπονδία» της «ΟΛΤΕΕ», με το σκεπτικό, όπως μας εξήγησε η Ειδική Γραμματέας, ότι «εκπροσωπούν την επαγγελματική εκπαίδευση στην οποία θέλει το πρόγραμμα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα».
     Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι:
   1. Η φερόμενη ως Ομοσπονδία της ΤΕΕ είναι μια διασπαστική κίνηση στο χώρο της Β/βάθμιας Εκπ/σης.
    2. Οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μέλη της ΟΛΜΕ από το 1987, μετά την ψήφιση του ν.1566/85, οπότε και ενοποιήθηκε η Τεχνική και η Γενική εκπαίδευση και η συνδικαλιστική έκφραση του κλάδου.
   3. Η «ΟΛΤΕΕ» φέρεται να εκπροσωπεί από τα πρακτικά του συνεδρίου της, γύρω στους 800 ψηφίσαντες εκπαιδευτικούς σε σύνολο 18.897 εκπαιδευτικών που εργάζονται στην ΤΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας (2009). Εξέλεξε δε, δύο αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (1 αντιπρόσωπος εκλέγεται για κάθε 375 ψηφίσαντες).
   4. Η παραπάνω «Ομοσπονδία» αποκλείστηκε ομόφωνα από το τελευταίο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (2010), αλλά και από το προηγούμενο (2007) γιατί διαρκώς παρουσιάζει αντικαταστατικές και παράτυπες συνδικαλιστικά διαδικασίες.
   5. Σε όλα τα όργανα που η νομοθεσία προβλέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (μετά το 1987 όπου έγινε και η ενοποίηση), συμμετέχουν μόνο η ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια και η ΔΟΕ για την πρωτοβάθμια (ΕΣΥΠ, ΟΕΠΕΚ, κ.λπ.).
   6. Μόνο η ΟΛΜΕ στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος της ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών) και της Education International (Διεθνής Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών).
     Κατόπιν των παραπάνω και αν το Υπουργείο Παιδείας πραγματικά επιθυμεί την παρουσία της ΟΛΜΕ στους «κοινωνικούς εταίρους» της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος Ε.Δ.Β.Μ. του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να διορθώσει την Υπουργική Απόφαση για την Επιτροπή Παρακολούθησης, διαγράφοντας από τα μέλη της την «ΟΛΤΕΕ».
     Επιφυλασσόμαστε για την προσφυγή μας και στα Ευρωπαϊκά όργανα του προγράμματος.

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
                Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας

           Δημήτρης Πεππές                                            Νίκος Παπαχρήστος