ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

         Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.                                             Αθήνα  9/02/2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ                   Αριθ. Πρωτ: 112

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                ΠΡΟΣ : ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
                                                                                                   ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973    - 210 5121399
         6932798177
FAX: 210 5202798     - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr          
                          E-mail: oltee@otenet.gr
                                            oltee.oltee@gmail.com


ΘΕΜΑ    : «ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»

                 Έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων με την προσέλευση των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή για βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες, κυρίως λόγω ασθένειας, μετά από αργία.
             Σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα υποχρεούνται οι εκπαιδευτικοί που απουσίαζαν λόγω ασθένειας συνήθως 1 ή 2 ημερών να μεταβαίνουν στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή με τελικό αποτέλεσμα να απουσιάζουν από την εργασία τους και κατά την ημέρα που προσέρχονται στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.
             Μέχρι τώρα αποστέλλονταν υπηρεσιακά στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών που απουσίαζαν μετά από αργία, χωρίς να μεταβαίνουν οι εκπαιδευτικοί στην επιτροπή.
             Τώρα οι εκπαιδευτικοί που απουσιάζουν μετά από αργία πρέπει να μεταβαίνουν οι ίδιοι στην πρωτοβάθμια υγειονομική με τεράστιες ουρές μόνο και μόνο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους περιμένοντας πάρα πολλές ώρες ή μέρες παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα και την σωστή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου σε βάρος των μαθητών επειδή δεν πραγματοποιούνται τα μαθήματα λόγω δικαιολογημένης απουσίας των εκπαιδευτικών που έχουν μεταβεί στην υγειονομική επιτροπή.
             Η διαδικασία που εφαρμόζεται όχι μόνο προκαλεί δυσλειτουργίες στα σχολεία αλλά απαξιώνει και την προσωπικότητα του κάθε εκπαιδευτικού που ταλαιπωρείται πηγαίνοντας από τα ξημερώματα για να πιάσει ουρά στην πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή με τελικό αποτέλεσμα να καταθέσει μόνο και μόνο τα δικαιολογητικά της ασθένειάς του.
             Προτείνουμε τα δικαιολογητικά των εκπαιδευτικών που απουσίαζαν λόγω ασθένειας να αποστέλλονται στην υγειονομική επιτροπή μέσω των αντίστοιχων Γραφείων εκπαίδευσης και η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή να ορίζει ημέρα και ώρα που θα μεταβαίνουν οι εκπαιδευτικοί στην επιτροπή.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ          ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ