ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                       Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 10/10/2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                                     Αριθμ. Πρωτ.: 137
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-Σ.Ε.Κ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
                       ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3
                       632 00 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ                 ΠΡΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΜΑΘΗΤΕΣ
E-mail : elteechal@oltee.gr                                     των ΣΧΟΛΕΙΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ
Site : http://elteechal.blogspot.com                    ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: « ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με ΠΟΔΗΛΑΤΟ »

            Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και του κοινωνικού ρόλου που καλείται να επιτελέσει, οργανώνει ποδηλατικούς περιπάτους εκπαιδευτικών – μαθητών και λοιπών πολιτών, στο πνεύμα δημιουργίας και καλλιέργειας σχέσεων σχολείου και κοινωνίας.
Γενικός σκοπός είναι η συνύπαρξη εκπαιδευτικών και μαθητών, εκτός σχολείου, για τη μεταξύ των σύσφιξη σχέσεων και την από κοινού κοινωνική δραστηριοποίησή τους.
Συγκεκριμένος και ειδικός στόχος είναι η προώθηση του ποδηλάτου σαν, οικονομικού μέσου μετακίνησης, μέσου άθλησης, συντήρησης - διατήρησης καλής φυσικής κατάστασης, μέσου διασκέδασης – ψυχαγωγίας αναπτύσσοντας παράλληλα την ιδιαίτερη σχέση και επαφή με το περιβάλλον προς το οποίο είναι έξοχα φιλικό. Ακόμη η πρόκληση – δημιουργία ποδηλατικής κυκλοφοριακής συνείδησης, μέσα από στοχευόμενα μηνύματα και πρακτικές προς τους οδηγούς των λοιπών τροχοφόρων, με την αναζήτηση της συμπαράστασης και βοήθειας από την Τροχαία.
Ενέργειες που προγραμματίζονται είναι:
Σε επαφή με τις Δ/νσεις των σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης θα διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας parking εντός του σχολικού αυλόγυρου και σε χώρο με σχετική ασφάλεια και επιτήρηση. Σε επόμενο στάδιο θα επιχειρηθεί το ίδιο και σε συγκεκριμένους άλλους δημόσιους χώρους (π.χ. πλατεία, πάρκο, αγορά, εκκλησία, κλπ), πάντα και σε κάθε περίπτωση με τις σχετικές του Δήμου ενέργειες και δαπάνες.
            Το όλο εγχείρημα θα ξεκινήσει από την πόλη των Ν. Μουδανιών για να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Ν. Προποντίδας, με την ευχή να προχωρήσει και στους υπόλοιπους Δήμους της Χαλκιδικής. Πέραν των ποδηλατικών διαδρομών, που είναι δυνατό να χαραχθούν και να αξιοποιηθούν, απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, κατ’ αρχήν εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μουδανιών με την προοπτική ν’ αναδειχθεί σε πρώτη ποδηλατική πόλη της Χαλκιδικής, ενδεχόμενα δε και με τη σύσταση του πυρήνα για την μελλοντική ίδρυση ομώνυμου ποδηλατικού συλλόγου.
            Πολύτιμος αρωγός – συνεργάτης και χορηγός της πρωτοβουλίας είναι το κατάστημα ποδηλάτων AMSTERDAM των αδελφών Τριαντάφυλλου και Μιχάλη Καρρά, Παναγίας Κορυφινής 53 - Ν. Μουδανιά παραπλεύρως του Κ.Υ. τηλ. 2373022297, με δωρεάν παροχή εργασίας – υπηρεσιών και εκπτώσεις σε ποδήλατα, ανταλλακτικά και εξοπλισμό προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
            Η πρώτη συνάντηση των ποδηλατών προγραμματίζεται για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 10:30 πμ στην κεντρική πλατεία των Ν. Μουδανιών, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ¨ποδηλατάδα¨. Καθιερώνεται και παγιοποιείται η συγκεκριμένη μέρα – ώρα και τόπος και η Τετάρτη στον ίδιο τόπο και ώρα 3:00 μμ, πάντα του καιρού επιτρέποντος.
            Πληροφορίες από τον Γ.Γ. της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής Ηλιάδη Άγγελο, τηλ. 6976288325.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                  ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ