ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                           Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 03/10/2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 133
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-Σ.Ε.Κ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
                       ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3
                       632 00 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
E-mail : elteechal@oltee.gr                           ΠΡΟΣ: τους ΜΑΘΗΤΕΣ των ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Site : http://elteechal.blogspot.com                     Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Κ Α Λ Ε Σ Μ Α


            Είναι βέβαιο ότι εσείς πρώτοι, ¨Πρώτα οι Μαθητές¨ ξεκινήσατε τη φετινή σχολική χρονιά διαπιστώνοντας και βιώνοντας περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα (βιβλία, μεταφορά, κλπ) στο ¨Νέο Σχολείο¨ που πριν ακόμα λειτουργήσει έπεσε θύμα της λογιστικής ¨αναβαθμισμένης¨ εκπαιδευτικής πολιτικής που επέβαλλαν τα γεμάτα για εσάς ερωτηματικά ¨μνημόνιο¨, ¨μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα¨ κλπ.
Είναι ακόμη σχεδόν σίγουρο ότι, στο βάθος - έξοδο του σκοτεινού τούνελ – σχολείου, διακρίνετε χαμένα όνειρα και νεκρές ελπίδες στην κοινωνία της ¨χρεωκοπίας¨.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η αντίδραση, η κινητοποίηση και ο αγώνας σας είναι επομένως λογικός και σίγουρα δικαιολογημένος. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να υποκινείται, να χειραγωγείται και να εξυπηρετεί ξένα προς το μαθητή, το σχολείο και την εκπαίδευση συμφέροντα. Το πιο σπουδαίο όμως είναι να θυμάστε πάντα ότι ένα προβληματικό σχολείο είναι πολύ καλύτερο από ένα κλειστό σχολείο.
            Με γνώμονα λοιπόν όλα τα παραπάνω, σε συνεργασία με τα σχολικά συμβούλια, να προωθήσετε τα αιτήματά σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε συμπαραστάτες και υποστηρικτές όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και την ίδια την κοινωνία. Να είστε σίγουροι ότι πρώτοι εμείς, η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, θα βρεθούμε στο πλευρό σας.
            Αν παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια, διαπιστώσετε ότι τα αιτήματά σας δεν ικανοποιούνται, τότε προφανώς, τηρώντας τον τύπο και τις διαδικασίες, δικαιούσθε να προσφύγετε σε ανώτερες μορφές αγώνων και διεκδικήσεων.
            Πιστεύοντας ότι μόνο το σχολείο που λειτουργεί προσφέρει και οφελεί τον μαθητή, στηρίζουμε και θα παλέψουμε για τη δικαίωση του αγώνα σας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                    ΗΛΙΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ