ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κο Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ


     Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                        Αθήνα: 20/03/2012
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          Αριθ. Πρωτ : 391
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436   -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973 - 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798 - 2742024361                     ΠΡΟΣ:
                                                                                   ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr/                            Κο Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.com

Κύριε Υπουργέ,
Ενόψει της επικείμενης συνάντησης μαζί σας, που έχουμε ζητήσει με την ανάληψη των καθηκόντων σας για θέματα που άπτονται της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (όπως το Τεχνολογικό Λύκειο και η Οργανωτική Δομή του ΥΠΔΜΘ και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), παρακαλούμε να δεχθείτε την πρόταση μας, η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί σε σχολείο της ΤΕΕ (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ) καθ υπόδειξή σας με όποιο συμβολικό χαρακτήρα θα έχει αυτό.
Η αναβάθμιση της ΤΕΕ θεωρούμε ότι έχει πρωταρχική θέση στα οράματά σας για την Παιδεία όπως τουλάχιστον δείξατε κατά το διάστημα της προεδρίας σας στο ΕΣΥΠ όπου οι απόψεις σας για την ΤΕΕ ήταν σε πολλά σημεία ουσιώδης και ταυτόσημες με τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας.
Πιστεύουμε όπως και εσείς στον Διάλογο, το επόμενο διάστημα αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας και είμαστε βέβαιοι ότι στην θητεία σας ως Υπουργός, η ΤΕΕ θα πάρει την θέση που της πρέπει στο σύγχρονο κόσμο της Παιδείας, Κοινωνίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                 
   ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ