ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΜΕ


      Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                         Αθήνα, 20-3-2012
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                           Αριθ. Πρωτ: 390
          Δ/NΣΗ:  ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436   -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973 - 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798 - 2742024361                          ΠΡΟΣ:
                                                                                        ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                                   ΟΛΜΕ
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.com


Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για το Τεχνολογικό Λύκειο και την άρνηση – απόρριψη της προώθησής του για ψήφιση από την παρούσα Βουλή,
Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Λ Ε Ι
- Όλες τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ιδιαίτερα δε την τελευταία, που στάθηκαν ανίκανες να νομοθετήσουν και να προωθήσουν για ψήφιση στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο για την ΤΕΕ, προϊόν και αποτέλεσμα συμμετοχής – συνεργασίας και εμπλοκής – διαβούλευσης όλων των ενδιαφερομένων μερών. Οι συγκεκριμένες πολιτικές ηγεσίες υπέκυψαν και τελικά υπηρέτησαν την μικροπολιτική και τα συμφέροντα.

- Την Ο.Λ.Μ.Ε., το κατεστημένο αυτό, που υποκινείται από τις παρατάξεις, που τη στηρίζουν και τις υπηρετεί, σε μια αδιαφανή σχέση διαπλοκής και που πάντα παρασκηνιακά και ύπουλα υποθάλπει και στοχεύει όχι μόνο στην υποβάθμιση αλλά και στην τελική εξόντωση της Τ.Ε.Ε. με το διωγμό αυτής και των σχολείων της από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όλους τους παραπάνω θεωρούμε, ως υπαίτιους για την αβεβαιότητα και την έλλειψη προοπτικής ελπίδας που επικρατεί σήμερα στην ΤΕΕ, για το μαρασμό και την αδυναμία της να στελεχώσει την σύγχρονη κοινωνία της τεχνολογίας με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                              
           Π. ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ                                                                                                 Μ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ