ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-2-2012

         Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                 Αθήνα, 28/02/2012
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                  Αριθ. Πρωτ : 385
          Δ/NΣΗ:  ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ. 10436   -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973.- 2742023455
         6974000033
FAX: 210 5202798 - 2742024361    ΠΡΟΣ:
                                                             Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. - Σ.Ε.Κ.
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.com



Α. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Αν δεν κατατεθεί το Ν/Σ άμεσα στη Βουλή η ψήφιση του θα είναι πλέον χρονικά απαγορευτική εν όψει των προαναγγελθέντων Εθνικών Εκλογών.
Εκφράζουμε τους έντονους φόβους μας ότι θα έρθει ο Ιούνιος χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιά σχολεία θα κάνουμε εγγραφές.
Η αβεβαιότητα και το μη προσδόκιμο για τους Γονείς και τους μαθητές μας θα είναι διλλήματα που θα λειτουργήσουν καθοριστικά στη μείωση του μαθητικού δυναμικού της ΤΕΕ.

Β. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ
Μη υπάρχοντος του Τεχνολογικού Λυκείου, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε αρχές Φεβρουαρίου Ν/Σ για Ίδρυση και Λειτουργία σχολείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα χαρηγούσε Πτυχίο Τεχνολογικού Λυκείου. Ας σοβαρευτούμε!!!!
Η θέση μας είναι κάθετη και κατηγορηματική, Εκπαίδευση μόνο στο ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Γ. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ
Καμμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων...τομέων...ειδικοτήτων...μέχρι να οριστεί – ξεκαθαριστεί, το είδος – τύπος των σχολείων που θα λειτουργήσουν στην β/θμια ΤΕΕ.
Αποψή μας είναι αφού λειτουργήσει πλήρως, μετά και την μεταβατική περίοδο και αποτυπωθεί η πληθυσμιακή δυναμική της ΤΕΕ, τότε μόνο θα μπορούμε να συζητάμε – εξετάσουμε ενδεχόμενες αναγκαίες συγχωνεύσεις – ιδρύσεις - μεταστεγάσεις.

Δ. ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Οι μισθολογικές καταστάσεις του Μαρτίου μας φανέρωσαν μια μισθολογική πραγματικότητα του «Δόγματος Σόκ και Δέος».
Η μέγιστη πλειοψηφία των συναδέλφων διαπίστωσε ιδίοις όμμασι και δυστυχώς όχι μόνο, την μεγαλοψυχία των ευρώ - αριθμών και την καταράκωση της αξιοπρέπειας μας.
Προειδοποιούμε τους κυβερνώντες να μην παραβλέπουν την οργή και την απόγνωσή μας. Να μη λησμονούν «Σοφίες του Λαού».

Ε. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Πληθαίνουν τελευταία οι ψίθυροι για εφεδρεία – απολύσεις εκπαιδευτικών. Δειλά μάλιστα εμφανίζονται και «αριθμοί υπεράριθμων» και μάλιστα ανά ειδικότητα.
Προειδοποιούμε ότι τα όποια λογιστικά τερτίπια δεν αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα στην συνλειτουργία της στην πλάση ψυχών και νού των παιδιών – εφήβων.
Οι Νέοι είναι το μέλλον των Πατρίδων και η ΤΕΕ βασικός μοχλός στην Ανάπτυξη.

ΣΤ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Για το θέμα της αξιολόγησης που το θεωρούμε από τα μείζονα, πέρα από τις μέχρι σήμερα διατυπωμένες θέσεις μας, θα επανέλθουμε ειδικά με πληρότητα και πιο εμπεριστατωμένα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ