ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ε.Ε.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                      Αθήνα, 18/11/2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                          Αριθ. Πρωτ: 355
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973 - 2742023455
         6974000033                          ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
FAX: 210 5202798 - 2742024361                κα Άννα Διαμαντοπούλου
                                                                            2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr                      κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                                oltee.oltee@gmail.com


Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ

Με τον υπ’ αριθμ. Ν.4027-ΦΕΚ.233 /4-11-2011 καταργήθηκαν τα Γραφεία Ε.Ε. με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλο κενό στη Διοίκηση για τη διαχείριση και διευθέτηση των προβλημάτων που δημιουργούνται στα σχολεία της ΤΕΕ.
            Η επικαλούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ
για Διοικητική Μεταρρύθμιση της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθόλου δεν βρίσκεται σε αρμονία με τη ρητορική για αναβάθμιση της ΤΕΕ.
            Η Επαγγελματική Εκπαίδευση ενώ μέχρι xθες είχε ως σημείο αναφοράς τα Γραφεία Ε.Ε. και αντιμετώπιζε τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο με πολλά θετικά αποτελέσματα, σήμερα με την κατάργησή τους ακροβατεί σ’ ένα λεπτό σχοινί που τις άκρες του κανείς δεν γνωρίζει ποιοι τις κρατάνε.
            Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ζητά την επαναλειτουργία των Γραφείων της Ε.Ε. τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης για την οποία η θέση μας έχει κατατεθεί αναλυτικά και έγκαιρα στο Υπουργείο Παιδείας και ζητούμε ως επιτακτική ανάγκη τη λειτουργία Διευθύνσεων ΤΕΕ σε κάθε νομό ανάλογα με τον αριθμό σχολικών μονάδων και την ίδρυση Διεύθυνσης ΤΕΕ στο Υπουργείο Παιδείας.
            Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την ιδιαιτερότητα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την ανάγκη Διοικητικής Αυτοτέλειας ισότιμα με την Γενική Εκπαίδευση για την ισομερή ανάπτυξή της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                              
ΜΕΓΑΡΙΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                              ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΚΟΣ