ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

¨ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ¨, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3


Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ      Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 14/11/2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-Σ.Ε.Κ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
                       ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3
                       632 00 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   –   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ



            Η έλευση του χειμώνα δεν μας πτοεί. Οι ποδηλατικές εξορμήσεις καλά κρατούν.
Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου πάνω από 50 ποδήλατα κατέκλισαν το παραλιακό μέτωπο από την πλαζ των Ν. Μουδανιών μέχρι την παραλία Διονυσίου, ενώ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μία νέα ποδηλατική διαδρομή, μήκους περίπου 13 km, προς τον Άγιο Μάμμα, μέσα από ελαιώνες, με μικρό και ασφαλές ασφάλτινο κομμάτι.
Στήνεται, υιοθετείται και πρόκειται να υλοποιείται εναλλακτικά, προς την κατεύθυνση αυτή (Άγιο Μάμμα), ποδηλατάδα συνολικού μήκους περί τα 20 περίπου km.
Η κλασσική διαδρομή προς Σωζόπολη μετ’ επιστροφής, συνολικού μήκους 27 km, κάποιες φορές επιμηκύνεται από μερικούς ποδηλάτες μέχρι τη Ν. Καλλικράτεια ή και τη Ν. Ηράκλεια.
Κατά τα άλλα οι πρωτοβουλίες – ενέργειες συνεχίζονται. Αναλυτικά:
      Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία ποδηλατών της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών κ. Δαμάσκου Τάσου, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του, εξέθεσε τις ποδηλατικές θέσεις και απόψεις μας και έκανε γνωστές – ανέλυσε τις προτάσεις για δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη των Ν. Μουδανιών. Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου βρήκε τις απόψεις και προτάσεις άκρως ενδιαφέρουσες και ομόφωνα αποφάσισε να τις προωθήσει και από πλευράς της στις αρμόδιες Δημοτικές Επιτροπές, τη Δημοτική Αρχή αλλά και σε άλλους – όποιους σχετικούς φορείς. Υπήρξε ρητή η διαβεβαίωση ότι η εμπορική κοινότητα στηρίζει την πρωτοβουλία μας σχετικά με το ποδήλατο και συμπαραστέκεται στις ενέργειες αυτές που συμβάλλουν στον εξανθρωπισμό και εκπολιτισμό των Ν. Μουδανιών.
     Έχει ήδη πραγματοποιηθεί η σχετική επικοινωνία, για την υποβολή της πρότασης για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη των Ν. Μουδανιών, στα πλαίσια της διαβούλευσης της πρώτης φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Νέας Προποντίδας που αφορά τον ¨Στρατηγικό Σχεδιασμό¨, θα ακολουθήσει παράσταση στη συνεδρίαση της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 στις 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα στα Ν. Μουδανιά, και θα υπάρξει και έγγραφη υποβολή της πρότασης μέσω e-mail.
Γνωστοποιούμε την:
·        Προσφορά της επιχείρησης ποδηλάτων του Γεώργιου Σφέτσου στα Ν. Μουδανιά, τηλ. 2373021605, δωρεάν παροχής υπηρεσιών και έκπτωσης 10% στην πώληση αγαθών (ποδηλάτων, ανταλλακτικών, αξεσουάρ, κλπ) Η επιχείρηση προτίθεται να διαθέσει πλαστικοποιημένες κάρτες πελάτη με την επίδειξη των οποίων θα παρέχεται η προσφορά.
Ο χειμώνας μπήκε, η ημέρα μίκρυνε.
Η ποδηλατάδα τις Τετάρτες (3:00 μμ), μετά την επιθυμία ορισμένων - έστω λίγων, θα συνεχιστεί όλο το χειμώνα με μικρότερου μήκους διαδρομές λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χρόνου μέχρι το σούρουπο.
Φυσικά, κατά τα γνωστά, η ποδηλατάδα των Κυριακών θα πραγματοποιείται όλο το χειμώνα στις 11:00 πμ.
Τα παραπάνω προκαθορισμένα ραντεβού ισχύουν πάντα όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Σχετικές ανακοινώσεις – δημοσιεύσεις θα κοινοποιούνται μέσω της σελίδας με τίτλο ¨Εκπαίδευση με Ποδήλατο¨ στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης του facebook.
Περισσότερες πληροφορίες από τον Γ.Γ. της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής Ηλιάδη Άγγελο, τηλ. 6976288325.
Η προσπάθεια συνεχίζεται. Αψηφήστε το κρύο, ντυθείτε καλά και ελάτε στην παρέα μας για ποδηλατάδα.

Από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής