ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΤΡΙΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ      Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 08/11/2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-Σ.Ε.Κ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
                       ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3
                       632 00 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, στη συνεδρίαση του της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2011,

α π ο φ ά σ ι σ ε:

Την πραγματοποίηση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 09:00 π.μ., στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.      Εκλογή τριμελούς Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.
2.      Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
3.      Οικονομικός απολογισμός. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4.      Κατάλογος ομιλητών – κριτική πεπραγμένων.
5.      Ψηφοφορία για την έγκριση πεπραγμένων.
6.      Ενημέρωση αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
7.      Κατάθεση απόψεων και διαλογική συζήτηση για τρέχοντα κλαδικά και εκπαιδευτικά θέματα.
8.      Ανακήρυξη επίτιμων μελών.
9.      Πρόταση και έγκριση προγράμματος δράσης νέου Δ.Σ.
10.  Πρόταση και έγκριση προϋπολογισμού επόμενης περιόδου.
11.  Υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Ομιλίες.
12.  Υποψηφιότητες αντιπροσώπων – συνέδρων στην Τακτική Γενική Συνέλευση – Συνέδριο της Ομοσπονδίας του 2012.
13.  Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
14.  Αρχαιρεσίες.

Σύμφωνα με το ισχύον τροποποιημένο καταστατικό λειτουργίας της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, κεφ. Γ΄- άρθρο 5 - παρ. 1, ¨Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί ανήκουν οργανικά ή υπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί τεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της Χαλκιδικής, σχολεία Δημόσια αλλά και Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου, οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτου ειδικότητας που, είτε έχουν υπηρετήσει την Τ.Ε.Ε., είτε ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προσφέρουν σ’ αυτήν, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες του τέως ΥΠΕΠΘ και νυν ΥΠΔΒΜΘ, στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ΕΚΦΕ, ΚΔΑΥ - ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΥ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΠΕ, ΠΛΗΝΕΤ κλπ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, καθώς και στις υπηρεσίες του ΟΕΕΚ (ΙΕΚ κλπ), πάντα βέβαια μέσα στα διοικητικά όρια της Χαλκιδικής¨.
Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και όλα όσα ισχύουν και αφορούν τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και τα καταστατικά λειτουργίας της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. και της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, τακτικά μέλη εγγεγραμμένα στο μητρώο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής μπορούν να είναι εκπαιδευτικοί μέλη και άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (π.χ. Ε.Λ.Μ.Ε. Χαλκιδικής).
Νέα μέλη μπορούν να εγγράφονται με την υποβολή της σχετικής συνοδευτικής αίτησης είτε προγενέστερα, στο e-mail της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ elteechal@oltee.gr, είτε και επί τόπου την ημέρα πραγματοποίησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης μέχρι και πριν την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής. Τα νέα μέλη αποκτούν άμεσα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα τακτικά (παλαιά και νέα) μέλη – εκπαιδευτικοί (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, αποσπασμένοι) στη Χαλκιδική, που είναι ταμειακά ενήμεροι, έχουν δηλ. καταβάλλει τις ετήσιες συνδρομές συμπεριλαμβανομένης και αυτής του έτους 2012. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στο ποσό των 18 € (δεκαοκτώ ευρώ).
            Γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το ισχύον τροποποιημένο καταστατικό λειτουργίας της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, κεφ. Ζ΄- άρθρο 29 – παρ. 3 ¨Οι υποψηφιότητες δηλώνονται έγγραφα στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την Τακτική Γενική Συνέλευση. Κανένα μέλος δεν μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα και για τα δύο σώματα (Δ.Σ. και Ε.Ε.). Αν οι υποβληθείσες υποψηφιότητες είναι λιγότερες από εννιά (9) τότε μπορούν τα μέλη της Ένωσης να προτείνουν υποψηφίους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που συγκλήθηκε για αρχαιρεσίες.¨ και παρ. 4. ¨α) Οι υποψηφιότητες είναι ατομικές και χωριστές για το Δ.Σ. και για την Ε.Ε.¨ και ¨β) Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο, τυπώνεται με ευθύνη του Δ.Σ. και περιλαμβάνει όλους τους υποψηφίους με αλφαβητική σειρά, χωριστά για το Δ.Σ. και την Ε.Ε. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι τουλάχιστον επτά (7) για το Δ.Σ. και τρείς (3) για την Ε.Ε.¨. Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή αλλά και αντιπροσώπων – συνέδρων στην Τακτική Γενική Συνέλευση – Συνέδριο της Ομοσπονδίας μπορούν να υποβάλλονται, με το τυποποιημένο συνοδευτικό έντυπο, στο e-mail της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ elteechal@oltee.gr μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2011.
            Ενόψει της ορισθείσας, κατά τα παραπάνω, Γ.Σ., πρόκειται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις – συναντήσεις ενημέρωσης, από αντιπροσωπεία μελών του απερχόμενου Δ.Σ. της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής και μελών του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., στα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής, σύμφωνα με το πρόγραμμα:
1.      Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ποτείδαιας και ΕΠΑ.Λ. Κασσάνδρας, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011.
2.      ΕΠΑ.Λ. Πολυγύρου και ΕΠΑ.Λ. Αρναίας, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011.
3.      ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών και ΕΠΑ.Σ. Μουδανιών, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011.
Δυστυχώς οι λίγες απομένουσες μέχρι τη διεξαγωγή της Γ.Σ. ημέρες, δεδομένου ότι μεσολαβεί και ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη, αλλά και ο χρόνος καθώς και το κόστος μετακίνησης, δεν αφήνουν τα περιθώρια για περισσότερες συναντήσεις με τους συναδέλφους. Η ώρα επίσκεψης στα σχολεία θα καθορισθεί μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους Δ/ντες των στην προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας τους.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ




Α Ι Τ Η Σ Η
ΟΝΟΜΑ:…………………………………………......................
ΕΠΩΝΥΜΟ:…………………………………………………….
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:…………………………………………………..
ΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ:………………………………………….
ΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ:……………………………………………..
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:…………………………………………...
…………………………………………………………………..
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:…………………………………………………...
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ:………………………………………………….
FAX:…………………………………………………………….
E-mail:…………………………………………………….……..
Site- blog:………………………………………………………..

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ»

Σημειώνεται ότι: Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 του Καταστατικού: «Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί ανήκουν οργανικά ή υπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Χαλκιδικής, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί τεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της Χαλκιδικής, σχολεία Δημόσια αλλά και Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου, οι εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτου ειδικότητας που, είτε έχουν υπηρετήσει την Τ.Ε.Ε., είτε ενδιαφέρονται και επιθυμούν να προσφέρουν σ’ αυτήν, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες του τέως ΥΠΕΠΘ και νυν ΥΠΔΒΜΘ, στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ΕΚΦΕ, ΚΔΑΥ - ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ, ΓΡΑΣΥ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΠΕ, ΠΛΗΝΕΤ κλπ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, καθώς και στις υπηρεσίες του ΟΕΕΚ (ΙΕΚ κλπ), πάντα βέβαια μέσα στα διοικητικά όρια της Χαλκιδικής.»

ΠΡΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.)
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

            Σας παρακαλώ να με εγγράψετε τακτικό μέλος στην Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Χαλκιδικής.

Γνωρίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 του Καταστατικού «Εγγραφή τακτικού μέλους πραγματοποιείται, με την σχετική έγγραφη αίτηση και καταβολή της ετήσιας συνδρομής του έτους που αυτή υποβάλλεται, μετά από απόφαση - έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και την τελική επικύρωσή της από τη Γενική Συνέλευση των μελών. Εγγραφή τακτικού μέλους μπορεί να πραγματοποιείται και με απόφαση της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, την ημέρα διενέργειας αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης και εκπροσώπησης, σε κάθε βέβαια περίπτωση πριν την εκλογή και ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής.»


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ………./………/……………..
Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΑΙΤΟΥΣΑ
(υπογραφή)
(ονοματεπώνυμο)



Δ Η Λ Ω Σ Η
Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Τ Η Τ Α Σ

ΟΝΟΜΑ:………………………………………….
ΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………………....
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:…………………………………….
ΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ:……………………………
ΘΕΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ:……………………………….
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:……………………………..
…………………………………………………….
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:……………………………………..
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ:……………………………………
FAX:………………………………………………
E-mail:……………………………………………..
Site - blog:…………………………………………


ΘΕΜΑ: «ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. 2011»
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ………./………/……………..


ΠΡΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.)
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

            Σας παρακαλώ να δεχθείτε την υποψηφιότητα μου για …………………………………..………..…………………., στις αρχαιρεσίες  της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Χαλκιδικής που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.

Ο/Η ΔΗΛΩΝ/ΔΗΛΟΥΣΑ
(υπογραφή)


(ονοματεπώνυμο)