ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Δράση Ενημέρωσης
Saferinternet.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η σημασία της εκπαίδευσης στην προώθηση της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου
Είναι ευρέως γνωστό ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας από μικρή ηλικία και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης στη χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία μπορούν να προάγουν στο μέγιστο βαθμό την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Το παραπάνω αποδείχτηκε για άλλη μια φορά στην επιτυχία που σημείωσαν οι δύο ειδικές ημερίδες προς εκπαιδευτικούς στην Πιερία και τη Θεσσαλονίκη. Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Ειδικότερα:
Στις 23 Νοεμβρίου, διοργανώθηκε στην Πιερία, στο 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, ημερίδα για το ασφαλές διαδίκτυο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς από τον Υπεύθυνο Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπ/σης, κ. Δημήτρη Κυριακού, και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Εκατό συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί από 30 σχολεία της Πιερίας καθώς και σύλλογοι γονέων παρευρέθησαν στην εκδήλωση. Την εκδήλωση άνοιξε ο κύριος Κυριακού, μιλώντας για την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών σε θέματα ασφαλούς Διαδικτύου καθώς και για την δυνατότητα ένταξης της δράσης του ασφαλούς Διαδικτύου στα προγράμματα αγωγής υγείας στις σχολικές μονάδες. Στη συνέχεια, ο κύριος Γιώργος Κορμάς, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν. Αθηνών, και εκπρόσωπος του  Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ανέπτυξε τις δράσεις του Κέντρου.
Η ειδική ημερίδα προς εκπαιδευτικούς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, στο Μουσικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Πεντακόσιοι συμμετέχοντες, στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές και υποδιευθυντές περισσότερων από 300 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και καθηγητές πληροφορικής έδωσαν το παρόν, επιθυμώντας να ενημερωθούν και να λάβουν το προσφερόμενο έντυπο υλικό για να δράσουν πολλαπλασιαστικά μέσα στην τάξη. Την εκδήλωση άνοιξε ο κύριος Θεόδωρος Καρτσιώτης,  Περιφερειακός Δ/ντής Π.Ε. και Δ.Ε. Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια παρατέθηκαν διαλέξεις από τις τρεις δράσεις του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: από τη δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr, μέσω της συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Δρ. Βερόνικας Σαμαρά, από τη Γραμμή Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, μέσω του Επιστημονικού Συνεργάτη της Μ.Ε.Υ., κυρίου Γιώργου Κορμά, και από τη Ανοιχτή Γραμμή για καταγγελίες παράνομου περιεχομένου ή παράνομης συμπεριφοράς Safeline.gr, μέσω της εκπροσώπου της Safeline, κυρίας Μελτίνης Χριστοδουλάκη.
Όλα τα σχολεία έλαβαν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό εγχειρίδιο του Ελληνικού Κέντρου «Μαθαίνω να σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια». Όλοι δε οι συμμετέχοντες έλαβαν τα βιβλιαράκια «ΑΒΓ – Το Αλφαβητάρι του Διαδικτύου» και «FAQ – Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου» μαζί με πόστερ της ανοιχτής γραμμής Safeline.gr και ενημερωτικό υλικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.
Τέλος, στις 25 Νοεμβρίου και στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας 40 μαθητές του γυμνασίου  Αιγινίου της Πιερίας συζήτησαν με το κ. Κορμά θέματα ασφαλούς διαδικτύου.
Τονίζεται ότι όλες οι ενημερωτικές ημερίδες καθώς και όλο το υλικό που παρέχεται από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου είναι δωρεάν.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θα συνεχίζει τη διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.