ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. 15/12/2010

   Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

  ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                     Αθήνα,    15 / 12 / 2010
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973         - 210 5121399
         6932798177
FAX: 210 5202798          - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr/
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                              oltee.oltee@gmail.com



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 14/12/2010 το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Μαλαγάρη Πολύκαρπο, τον Ειδικό Γραμματέα κ. Μεγαρίτη Παναγιώτη, τον Οργανωτικό Γραμματέα Παπαθανάση Μάρκο και τον Ταμία Χανιωτάκη Παναγιώτη επισκέφθηκαν τον ειδικό σύμβουλο της Υπουργού παιδείας και συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε.
Έγινε αναλυτική και πλήρης ανάπτυξη όλων των θεμάτων που χρονίζουν και απασχολούν όλους τους εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε.
Έγινε συζήτηση επί των παρακάτω θεμάτων:
1)            Πρόταση της ΟΛΤΕΕ για το Τεχνολογικό Λύκειο.
Έγινε αναλυτική ανάπτυξη της πρότασης της ομοσπονδίας για το νέο σχολείο.
2)            Διεύθυνση Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας.
Κατατέθηκε η διεκδίκηση ίδρυσης Διεύθυνσης Σπουδών ΤΕΕ που εκκρεμεί αρκετά χρόνια. Υπήρξε θετική αντιμετώπιση από τον σύμβουλο της Υπουργού, που και ο ίδιος έχει προτείνει την ίδρυση Διεύθυνσης Σπουδών Τ.Ε.Ε στο Υπουργείο Παιδείας.
3)           Συμμετοχή των προϊσταμένων γραφείων ΕΕ στα ΠΥΣΔΕ.
Ζητήσαμε την αλλαγή της νομοθεσίας και την συμμετοχή των προϊσταμένων γραφείων ΕΕ στα ΠΥΣΔΕ όταν συζητούνται θέματα της ΤΕΕ.
4)           Χωροταξική κατανομή ειδικοτήτων.
Ζητήσαμε στα σχολεία της Τ.Ε.Ε κάθε Δήμου να υπάρχουν και να λειτουργούν όλες οι ειδικότητες ώστε να μην μετακινούνται οι μαθητές σε μεγάλες αποστάσεις.
5)            Διδακτήρια και εργαστήρια.
Ενημερώσαμε ότι είναι απαραίτητο να στεγαστούν όλα τα σχολεία της Τ.Ε.Ε σε κατάλληλα κτίρια. Επίσης να εξοπλιστούν όλα τα εργαστήρια των ΣΕΚ και των ΣΕ με κατάλληλο εργαστηριακό εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται στα αναλυτικά προγράμματα. Να δημιουργηθούν σε όλα τα σχολεία της Τ.Ε.Ε εργαστήρια Φυσικής – Χημείας και Σχολικές Βιβλιοθήκες. Επίσης είναι αναγκαίο όταν εξοπλίζονται τα σχολεία με νέα εργαστήρια να εκπαιδεύονται αναλυτικά όλοι οι εκπαιδευτικοί στη λειτουργία των νέων εργαστηρίων.
6)            Τεχνολογική κατεύθυνση Γενικού Λυκείου.
Διαμαρτυρηθήκαμε ότι είναι απαραίτητη η άμεση κατάργηση της τεχνολογικής κατεύθυνσης στα Γενικά Λύκεια γιατί δεν έχει καμιά έννοια ύπαρξης. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη όταν το ζητούμενο είναι να αυξηθεί το μαθησιακό επίπεδο των μαθητών της Τ.Ε.Ε.
7)              Ειδικότητες που λειτουργούν σε άλλα Υπουργεία.
      Διαμαρτυρηθήκαμε ότι στα άλλα Υπουργεία (Υγείας, Ανάπτυξης, Γεωργίας και ΟΑΕΔ) λειτουργούν ειδικότητες που είναι παράνομες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ζητήσαμε να εφαρμοστεί η υπάρχουσα νομοθεσία από όλα τα άλλα Υπουργεία που λειτουργούν ΕΠΑΣ. Επίσης η εκπαίδευση να παρέχεται μόνο από το Υπουργείο Παιδείας.
8)            Σχολικοί Σύμβουλοι.
Ενημερώσαμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με τους σχολικούς συμβούλους. Ζητήσαμε την αύξηση των θέσεων των σχολικών συμβούλων και τη διεύρυνση τους σε όλες τις ειδικότητες, ώστε να είναι δυνατή η σωστή λειτουργία της συμβουλευτικής των εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε από τους σχολικούς συμβούλους για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.
9)              Επιμόρφωση
Ενημερώσαμε ότι αρκετά χρόνια εκκρεμεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε. Είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την έναρξη της επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών της Τ.Ε.Ε.
Επίσης να ενεργοποιηθεί η παράγραφος 11 του άρθρου 14 του Ν. 2817/2000 για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ΤΕ01.
10)                       Υπηρεσιακά εκπαιδευτικών Τ.Ε.Ε.
        Α) Μείωση ωραρίου υπευθύνων εργαστηρίων.
              Καταγγείλαμε ότι ενώ σε ορισμένους υπεύθυνους εργαστηρίων μειώνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κατά 3 ώρες δεν εφαρμόζεται σε όλους τους υπεύθυνους εργαστηρίων. Ζητήσαμε άμεσα σε όλους τους υπεύθυνους εργαστηρίων να μειώνεται το εβδομαδιαίο ωράριο τους κατά 3 ώρες.
          Β) Επίδομα θέσης Διευθυντών ΕΠΑΣ.
                Ενημερώσαμε για τη διαμαρτυρία μας λόγω μείωσης του επιδόματος θέσης των Διευθυντών των ΕΠΑΣ επειδή υπάρχει κενό νομοθεσίας. Ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας. Μας ενημέρωσε ότι πράγματι υπάρχει κενό νομοθεσίας και το Υπουργείο εντός των ημερών θα εκδώσει σχετική απόφαση μετά από συνεννόηση των υπηρεσιών του Υπουργείου για ευνοϊκή επίλυση του προβλήματος.
11)                       Συνδικαλιστικά
             Διαμαρτυρηθήκαμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν εφαρμόζει την ίδια πολιτική σε όλες τις ομοσπονδίες. Ζητήσαμε να εφαρμόζετε ή ίδια αντιμετώπιση σε όλες τις ομοσπονδίες του Υπουργείου.
              Ζητήσαμε
              α) να συμμετέχει η ΟΛΤΕΕ στο ΕΣΥΠ και τον ΟΕΠΕΚ.
              β) να δοθεί πλήρης απαλλαγή στα μέλη του ΔΣ της ΟΛΤΕΕ.
              γ) να αποσπαστούν στην ΟΛΤΕΕ το λιγότερο 3 εκπαιδευτικοί για υποβοήθηση της λειτουργίας της ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ            ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ