ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ Π.Δ.Σ.

  Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ              Αθήνα, 22 /10 / 2010
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   
Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399
ΚΙΝ :  6932798177
FAX: 210 5202798  - 210 5121399

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr/                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.comΔύο χρόνια παραμένουν απλήρωτοι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Τους χρωστά το Υπουργείο Παιδείας 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και δύο χρόνια εκατοντάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί Σχεδιαστές - Αξιολογητές και Καταχωρητές των Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ).
Δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα των ετών 2008-2009 και 2009-2010 που παρά τα διαβήματα προς το Υπουργείο Παιδείας, το Γραφείο ΠΔΣ και τον Συνήγορο του Πολίτη, εκκρεμεί η έκδοση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου για την οικονομική διευθέτηση των δεδουλευμένων τους.
Δηλαδή η πολιτεία, τους είχε αναθέσει συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο για δυο σχολικά έτη χωρίς να έχει εξασφαλίσει τον τρόπο και τα κονδύλια της αποζημίωσής των και έρχεται εκ των υστέρων να δηλώνει αδυναμία πληρωμής λόγω νομοθετικού κενού.
Ο θεσμός αυτός είχε στόχο τη στήριξη των μαθητών, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστήρια και μπορούσαν μέσα στα σχολεία τους να διδάσκονται μαθήματα στα οποία ήταν «αδύνατοι».
Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που οργάνωναν τη λειτουργία των προγραμμάτων της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ), παρέμειναν καθημερινά στο σχολείο πέραν του κανονικού προγράμματος για αρκετές ώρες όπως το απαιτούσε η νομοθεσία και στήριζαν ένα θεσμό αρκετά πετυχημένο και απαραίτητο για τους μαθητές που προερχόταν από τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ                                                               Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ