ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ Π.Δ.Σ.

     Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ              Αθήνα, 22 /10 / 2010
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                   
Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973  - 210 5121399
ΚΙΝ :  6932798177
FAX: 210 5202798  - 210 5121399

ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr/                        
                         E-mail: oltee@otenet.gr
                               oltee.oltee@gmail.com


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
 ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ



        Συνάδελφοι

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα (από 16/12/2009 μέχρι 22/10/10) η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) με αρκετά έγγραφά της αλλά και με αρκετές προσπάθειες συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της καταβολής των δεδουλευμένων στους Σχεδιαστές – Αξιολογητές και τους Καταχωρητές της Π.Δ.Σ για το χρονικό διάστημα από τον 10ο /2008 μέχρι 6ο /2010.
Δυστυχώς δεν έχει λάβει, μέχρι σήμερα καμιά απάντηση, για το συγκεκριμένο θέμα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Στο τέλος Οκτωβρίου 2010 θα συμπληρωθούν ήδη 2 χρόνια για όσους εργάστηκαν στην Π.Δ.Σ τον Οκτώβριο του 2008 και υπάρχει ο κίνδυνος της παραγραφής των αξιώσεων τους, με τελικό αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους λόγω της αχαρακτήριστης συμπεριφοράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν φρόντισε να επιλύσει το πρόβλημα και να καταβάλλει τα δεδουλευμένα σε όσους απασχολήθηκαν στην Π.Δ.Σ.
Ενημερώνουμε όλους τους Σχεδιαστές – Αξιολογητές και τους Καταχωρητές ότι η μόνη διέξοδος για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους είναι να καταθέσουν άμεσα αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά της Υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων που ολιγώρησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δεν κατέβαλε τα οφειλόμενα δεδουλευμένα σε όλους όσους απασχολήθηκαν σαν Σχεδιαστές – Αξιολογητές και σαν Καταχωρητές στην Π.Δ.Σ από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Ιούνιο του 2010.

Συνάδελφοι

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα πνεύμα συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η περικοπή των επιδομάτων μας και η περικοπή των Δώρων μας έγινε άμεσα από τους εργαζόμενους προς όφελος του Κράτους. Οι οφειλές όμως του ίδιου του Κράτους προς τους εργαζόμενους όχι μόνο δεν καταβάλλονται άμεσα, αλλά φροντίζουν να ροκανίζουν το χρόνο καταβολής τους με τελικό αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος απώλειας των οφειλόμενων.
Δυστυχώς η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξαναγκάζει και ωθεί τους εκπαιδευτικούς για άλλη μια φορά να διεκδικήσουν δικαστικά την καταβολή των δεδουλευμένων τους, επιβαρύνοντας τους με δικαστικά έξοδα σε εποχές λιτότητας. Η επιλογή είναι δική σας και μόνο. Να έχετε όμως υπόψη σας ότι ο κίνδυνος παραγραφής των χρημάτων που σας οφείλονται είναι ορατός και αυτή την χρονική στιγμή η μόνη διέξοδος είναι η κατάθεση των αγωγών.


                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΕ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ                                                               Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ