ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ          Ν. Μουδανιά 18/10/2010
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                  Αριθ. Πρωτ.: 87




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

            Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Β΄/θμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ) πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμώντας στη συγκυρία αυτή, αφ’ ενός μεν το μικρό χρονικό διάστημα που δραστηριοποιείται από την επαναλειτουργία της η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.) Χαλκιδικής (φέτος από τις 22 Μαρτίου) και αφ’ ετέρου την έλλειψη της αναγκαίας δυναμικής σε συνδυασμό με την αδυναμία για τη σχετική απαραίτητη προετοιμασία, ανακοινώνει ότι:
δεν θα κατέλθει – συμμετέχει στις εκλογές με αυτόνομο ψηφοδέλτιο σαν Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, ούτε πρόκειται να υποστηρίξει κάποιο – όποιο παραταξιακό σχήμα.
Παράλληλα καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να σταυροδοτήσουν τους υποψηφίους που κρίνουν ότι έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.). Είναι βέβαιο ότι μόνο οι υποψήφιοι που υπηρέτησαν ή υπηρετούν την Τ.Ε.Ε., τεχνικών ή μη ειδικοτήτων, είναι σε θέση να γνωρίζουν και να υποστηρίξουν, πέραν των συμφερόντων του συνόλου των εκπαιδευτικών και τα ιδιαίτερα, πολύπλευρα και πολύπλοκα των όσων υπηρετούν στα σχολεία ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. και Σ.Ε.Κ. της Τ.Ε.Ε.
            Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε ότι στις επόμενες αρχαιρεσίες εκλογής αιρετών του 2012 θα είμαστε σε θέση με ψηφοδέλτιο της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής να διεκδικήσουμε την εκλογή του δικού μας εκπροσώπου.


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ                                 ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ