ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Δημήτρης Αμπόνης, Θεσσαλονίκη, 19-2-2012

Από Μικρό, από Τρελό και από Πράσινο …

Ένα λαϊκό γνωμικό λέει ότι «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την Αλήθεια». Ίσως όμως την μαθαίνεις και από «Πράσινο» που βρίσκεται σε παραλήρημα …
Γενικά δεν υιοθετώ τις θεωρίες συνομωσίας. Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές υπαγορεύονται από συναισθήματα ή ιδεολογικές προκαταλήψεις. Όχι στις μέρες μας τουλάχιστον. Στην εποχή της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και της υποταγής των εθνικών κρατών στις επιταγές των διεθνών οικονομικών funds, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας για λόγους ρεβανσισμού και εκδίκησης. Είμαι πρόθυμος να αποδεχθώ ότι υποβλέπουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, αλλά θεωρούσα ότι ένα κερδοσκοπικό κατεστημένο δεν μπορεί από τη φύση του να έχει οποιαδήποτε αντιπαράθεση με ιδεολογίες σε κοσμοθεωρητικό επίπεδο …!
Και μετά ήρθε ένα δημοσίευμα:
Πρόκειται για μια δημόσια συζήτηση που οργάνωσε στο Βερολίνο στις 23,24 Ιανουαρίου 2012 το ίδρυμα των Γερμανών Πρασίνων “Heinrich-Böll Stiftung με θέμα: «Η Ελλάδα στην Κρίση. Πώς μπορεί η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τη θέση της στην Ευρώπη;» (βλ. το άρθρο «Ένα video για τον Σημίτη που δεν «έπαιξε» ποτέ στα κανάλια» http://www.koutipandoras.gr/?p=15751).
Στο panel κάθονται τρείς ομιλητές, ο κ. Κώστας Σημίτης, ένας Γερμανός και μία Γερμανίδα αγνώστων (σε μένα) λοιπών στοιχείων, αλλά οπωσδήποτε θα είναι σημαντικοί άνθρωποι για να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σημίτη. Στην διάρκεια της ομιλίας, μία εκπρόσωπος της ομάδας “Real Democracy Now! Berlin/GR”, ανέβηκε στο βήμα και απαίτησε από τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σχετικά με την σημερινή κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδος, επιμένοντας στο θέμα της διαφθοράς και την ευθύνη συνεργατών του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας (Siemens, Ferrostahl). Πέρα από τη σημασία της παρέμβασης, μου έκανε εντύπωση η απάντηση του Γερμανού συν-ομιλητού του κ. Σημίτη ο οποίος τοποθετήθηκε ως εξής (αντιγράφω τους υπότιτλους του video):

«Λέτε πως η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος είναι συνυπεύθυνη, δηλαδή τα διάφορα πολιτικά κόμματα, για ότι συνέβη. Θεωρώ πως νομιμοποιείστε να το λέτε. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο: Τι μερίδιο ευθύνης έχει ο Ελληνικός λαός; Γιατί βρέθηκα στην Ελλάδα σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία ένοιωσα πραγματικά φόβο. Ήμουν – και είναι γνωστό – υπέρ μιάς επέμβασης στη Βοσνία. Το 80% του Ελληνικού λαού ήταν στο πλευρό της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Σέρβων. Και θεωρώ πως κι αυτό το πράγμα θα πρέπει να το συζητήσει και ο Ελληνικός λαός. Δηλαδή την ηθική ευθύνη. Όσον αφορά αυτή την ηθική ευθύνη. πρέπει οι πολιτικοί να τη συζητήσουν αλλά πρέπει και ο λαός.»

Ας μου εξηγήσει επειγόντως κάποιος:

Για ποιο λόγο «ένιωσε πραγματικά φόβο» βρισκόμενος στην Ελλάδα κατά την επέμβαση στην Βοσνία; Επειδή το 80% του πληθυσμού αντίκειτο στην στρατιωτική επέμβαση την οποία ήθελε αυτός; Τι ακριβώς θα ένοιωθε αν βρισκόταν στη Βοσνία εν μέσω των βομβαρδισμών;

Τι σχέση έχει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα με την Νατοϊκή επέμβαση στη Βοσνία;

Που κολλάει η …Ορθόδοξη Εκκλησία και η τοποθέτηση του Ελληνικού Λαού υπέρ του …Σέρβων με το πρόβλημα χρέους της χώρας μας;

Ποια ακριβώς είναι η … «ηθική μας ευθύνη» για την οποία πρέπει να συζητήσουμε όλοι μας ως λαός, όπως μας συμβουλεύει ο «ηθικός» Γερμανός; Ασφαλώς δεν εννοούσε την «ηθική» διαφθορά των πολιτικών μας από την Siemens γιατί δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτήν και άλλωστε δεν συμμετείχε καθόλου ο Λαός στις μίζες… Αναφέρθηκε  μόνο στην υποστήριξή μας στο δοκιμαζόμενο Σερβικό Λαό.

ΟΧΙ.

Δεν πιστεύω στις θεωρίες συνομωσίας !!

Δεν πιστεύω ότι μας τιμωρούν για το ότι πριν από 13 χρόνια διαθέσαμε ως κράτος στρατιωτική υποστήριξη στο ΝΑΤΟ για την επέμβαση στην Βοσνία, αλλά όχι και τις …καρδιές μας ως … Λαός!!

Απλώς θα φροντίσω στο μέλλον:

§  να μην κάνω τίποτε που ενδεχομένως να φοβίσει τον καλοκάγαθο Γερμανό, αρκεί να με ενημερώνει έγκαιρα με ποια στρατιωτική επέμβαση συμφωνεί και με ποια διαφωνεί,

§  να επανεξετάσω το βάπτισμά μου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αρκεί να μας ενημερώσουν οι Γερμανοί Πράσινοι ποιο δόγμα είναι αποδεκτό από το Κόμμα,

§  να αγαπάω τους φίλους των δανειστών μου και να μισώ τους εχθρούς τους.

Δεν με φοβίζουν τα κανόνια και οι βομβαρδισμοί.

Με φοβίζει το ενδεχόμενο να νοιώσει φόβο ο δανειστής μου!!

Έλα δανειστή, σου δίνω την ψυχή μου.

Θα στην έδινα από την αρχή, αλλά δεν ήξερα ότι αυτό ζητάς, και όχι τα λεφτά !!

Ήθελες να σου δοθώ ολοκληρωτικά.

Ε, λοιπόν, ΝΑΙ . ΣΕ ΑΓΑΠΩ !!

Από μικρό, από τρελό και από Πράσινο σε παραλήρημα μαθαίνεις την Αλήθεια …