ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΠΑΙΔΕΙΑ ΩΡΑ ΕΠΙΤΑΞΗΣ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798


ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

Αθήνα, 17-5-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 048

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ ώρα ΕΠΙΤΑΞΗΣ

Σε απάντηση της απόφασης – εισήγησης του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. για πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, και 5νθήμερης απεργίας από 20 μέχρι και 24 Μαΐου 2013, οι Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., δια των Προέδρων τους, εξέπεμψαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ηχηρό και αγωνιστικό το μήνυμα αντίδρασης και αντίστασης κατά των μνημονιακών μέτρων που βάλλουν κατά του εκπαιδευτικού, πλήττουν ανεπανόρθωτα την εκπαίδευση και βλάπτουν το μαθητή.

Οι εκπαιδευτικοί της Τ.Ε.Ε. κατέγραψαν με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία και τις προθέσεις τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να αρθούν τα επίπονα και επαχθή μέτρα που εξουθενώνουν τον εκπαιδευτικό, διαλύουν την οικογένειά του, τον περιθωριοποιούν στην κοινωνία, τον καταστρέφουν οικονομικά.

Βέβαια, μετά την παραλαβή των «φύλλων ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης», η απόφαση για απεργία δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Η επιμονή για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνιστούσε έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας γιατί θα επέφερε στον εκπαιδευτικό δικαστικές διώξεις με επιβολή ποινών φυλάκισης οδηγώντας τον και εκτός εκπαίδευσης.

Διατηρούμε ακόμη και τις επιφυλάξεις μας για το χρόνο ισχύος της πολιτικής επιστράτευσης, η οποία έχει μόνο χρόνο έναρξης «…από 12ης μεσημβρινή ώρα της Τετάρτης 15 Μαΐου…». Δεν έχει όμως χρόνο λήξης, αλλά ισχύει «…μέχρι νεωτέρας». Αλήθεια, έχει αρθεί καμία από τις προηγούμενες τρεις «επιτάξεις» που επέβαλε ο πρωθυπουργός επί θητείας του και μέχρι σήμερα, στις ισάριθμες κινητοποιήσεις κλάδων εργαζομένων; Ή μήπως σκέφτεται να υλοποιήσει την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί σε διαρκή επιστράτευση;;

Η αντιμετώπιση αυτή είναι ενδεικτική της «τιμής» που επιδεικνύει η πολιτική κουλτούρα ορισμένων στον αγώνα των εργαζομένων και αποδεικνύει το «σεβασμό» τους στον ίδιο το λαό που προσπαθεί να επιβιώσει…

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που δημιουργούν τα εντεταλμένα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. έχει γίνει αντιληπτός, γιατί όλοι έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της σκληρής πολιτικής της λιτότητας, η οποία δεν θα αποδίδει πλέον καρπούς. Τα επαχθή και αναποτελεσματικά μνημονιακά μέτρα, αυτοί που τα υπαγορεύουν και αυτοί που τα επιβάλλουν, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό για τον ανάλγητο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους εργαζομένους, ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό, αλλά και την ίδια την Εκπαίδευση. Υποκρινόμενοι αγνές προθέσεις και ευαισθησίες, στο όνομα της διασφάλισης τάχα των συμφερόντων του μαθητή, εφαρμόζουν πρακτικές που κινούνται στα όρια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Η πολιτική επιστράτευση δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Είναι το χειρότερο μήνυμα που θα μπορούσαν να στείλουν και αποτελεί απόδειξη της απαράδεκτης πολιτικής νοοτροπίας που τους διακατέχει. Ο θυμός και η οργή που συσσωρεύεται στους πολίτες της χώρας, είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί και αλλοίμονο σε αυτόν που τη «γόμωσε» και την «πυροδότησε»…

Δηλώνουμε ότι

Ο εκπαιδευτικός ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΣΥΝΕΠΗΣ, ΤΑΓΜΕΝΟΣ στον αγώνα του

για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ Ποιοτικό ΣΧΟΛΕΙΟ.

 
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.