ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.; ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ι.Ε.Π.


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 8-4-2013
 Αριθμ. Πρωτ.: 187
ΠΡΟΣ :
κ. Σωτήριο Γκλαβά, Πρόεδρο του Δ.Σ. του I.Ε.Π.
ΚΟΙΝ :
Tα Σχολεία της Τ.Ε.Ε., τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., τα Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: Συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με τον πρόεδρο του  Ι.Ε.Π.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας σας συγχαίρει και σας εύχεται καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό και επίπονο έργο σας.
Ως αξιόμαχο στέλεχος της Εκπαίδευσης, την οποία υπηρετήσατε πάντοτε με ευπρέπεια, σύνεση και δυναμισμό, από όλες τις θέσεις ευθύνης που έως σήμερα κατείχατε, αποτελείτε εγγύηση για τη χάραξη μιας νέου τύπου εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία θα ικανοποιεί τις αναπτυξιακές ανάγκες της πατρίδας μας.
Από τη θέση του Προέδρου του Ι.Ε.Π., επιτελικού επιστημονικού φορέα υποστήριξης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., σας δίδεται η δυνατότητα – αλλά και η μεγάλη ευκαιρία – να ηγηθείτε μιας συντονισμένης προσπάθειας επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων της παιδείας και της εκπαίδευσης, καθώς και του συνολικού σχεδιασμού μιας εκσυγχρονισμένης εκπαιδευτικής πολιτικής.
Επιθυμώντας να συνεισφέρουμε στην επίλυση όλων των θεμάτων που άπτονται των νέων αρμοδιοτήτων σας, θέτουμε στη διάθεσή σας τις όποιες γνώσεις έχουμε συσσωρεύσει από την πολυετή εμπειρία μας από το χώρο της Τ.Ε.Ε. και ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, για να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το νέο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης