ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 8-4-2013
 Αριθμ. Πρωτ.: 188
ΠΡΟΣ :
κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
ΚΟΙΝ :
Tα Σχολεία της Τ.Ε.Ε., τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., τα Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: Συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. με τον πρόεδρο του  Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας σας συγχαίρει και σας εύχεται καλή επιτυχία στο τόσο σημαντικό και επίπονο έργο σας.
Έχοντας υπηρετήσει ευσυνείδητα την εκπαίδευση, από όλες τις θέσεις ευθύνης που κατείχατε μέχρι σήμερα, έχετε πλήρη, ευρεία και βεβαία γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.), των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των αυξημένων αναγκών που έχει. Είμαστε λοιπόν βέβαιοι ότι διαθέτετε όλη την απαραίτητη γνώση, την αναγκαία εμπειρία, αλλά και την βούληση να παρέμβετε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών και των χρονιζόντων προβλημάτων της.
Η Πιστοποίηση Προσόντων και ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, παραμένουν ανοικτά και κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν την Τ.Ε.Ε. από ιδρύσεώς της, ταλαιπωρούν τους αποφοίτους της και δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια, τόσο στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της αγοράς εργασίας, όσο και στην αποτελεσματική σύνδεση των αποφοίτων μας με αυτήν.
Για την επίλυση αυτών των συσσωρευμένων στρεβλώσεων και αδυναμιών, που άπτονται των νέων αρμοδιοτήτων σας, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης