ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: 24ωρη Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ–ΓΣΕΕ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 13-2-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 034
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24ωρη Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ–ΓΣΕΕ
Η ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η Χώρα δεν έχει ιστορικό προηγούμενο σε καιρό ειρήνης. Στην αρχή, μας υποσχέθηκαν «νοικοκύρεμα». Μετά, μας πούλησαν Ελπίδα ότι οι θυσίες θα φέρουν αποτέλεσμα. Τώρα, μας λένε ότι κάνανε ΛΑΘΟΣ, αλλά η πορεία της Χώρας θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη προς το …ΓΚΡΕΜΟ !!
Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Τ.Ε.Ε. σε διαρκή αγώνα και συσπείρωση, με πλήρη συναίσθηση ότι η Σωτηρία είναι Συλλογική Υπόθεση. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ. Συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και διατρανώνουμε δυναμικά στις κατά τόπους Απεργιακές Συγκεντρώσεις την αντίθεσή μας στις ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ μνημονιακές πολιτικές.
·     ΟΧΙ στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Ασφάλισης, την Εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
·     ΟΧΙ στην κατάργηση του Δημόσιου, Δωρεάν, Κοινωφελούς χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, στις Περικοπές στην Παιδεία, στις Καταργήσεις – Συγχωνεύσεις – Συμπτύξεις.
·     ΟΧΙ στη Διαθεσιμότητα και τις Απολύσεις, στις Υποχρεωτικές Μετατάξεις και Μεταθέσεις, στην κατάλυση των Εργασιακών Σχέσεων, στην αύξηση του Ωραρίου Διδασκαλίας, στη Χειραγώγηση με όπλο την Αξιολόγηση, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των αντιδημοκρατικών άρθρων των Ν.3528/07 (Κώδικας-Δ.Υ.), Ν.4024/11 (Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο), Ν.4057/12 (Πειθαρχικό Δίκαιο Δ.Υ.) και Ν.4093/12 (Αργία-Διαθεσιμότητα).
·     ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του Ν.1264/82, στις πειθαρχικές διώξεις, στην επιστράτευση – επίταξη και καταστολή του αναφαίρετου και συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία.
·     ΟΧΙ στη φορολογική επιδρομή κατά του Εργαζόμενου και στην οικονομική εξαθλίωση – φτωχοποίησή του. Άμεση διόρθωση του ομολογημένου «ΛΑΘΟΥΣ».
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.
 Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.