ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 28-1-2013
 Αριθμ. Πρωτ.: 136
ΠΡΟΣ :
1.     κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
ΚΟΙΝ :
1.     κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
2.     κ. Αθανάσιο Κυριαζή, Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
3.     την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων (Ε.Υ.Ε.Ε.Δ.)   του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
4.     τα Σχολεία της ΤΕΕ (ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Σ.Ε.Κ. – Τ.Ε.Ε. Β’ βαθμίδας – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)
5.     τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., τους εκπ/κούς Β΄βάθμιας Εκπ/σης
6.     τα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Προμήθεια και Εγκατάσταση Διαδραστικών Συστημάτων
Σχετικά με τα όσα αναφέρονται στην Προκήρυξη του Έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση 18.149 Διαδραστικών Συστημάτων» για όλες τις τάξεις και τα τμήματα των Γυμνασίων, καθώς και για τη ΣΤ’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της επικράτειας, σας εκθέτουμε αναλυτικά τις απόψεις μας.
Σύμφωνα με τη Διακήρυξη το κάθε Διαδραστικό Σύστημα θα περιλαμβάνει:
·       1 Διαδραστικό Πίνακα,
·       1 Ψηφιακό Βιντεοπροβολέα,
·       1 Βάση ψηφιακού βιντεοπροβολέα,
·      1 Φορητό Υπολογιστή, ο οποίος θα συνδεθεί με τον διαδραστικό πίνακα και τον ψηφιακό βιντεοπροβολέα,
·      Υλικά καλωδίωσης και ηλεκτρολογικά υλικά, που θα χρειαστούν κατά την εγκατάσταση του εξοπλισμού και
·       Υπηρεσίες εκπαίδευσης χρηστών στη χρήση των συστημάτων.
Στον Προϋπολογισμό του Έργου, που ανέρχεται στο ποσό των 44.557.950 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), προβλέπεται η προμήθεια βασικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει 18.149 Διαδραστικούς Πίνακες, 18.149 Βιντεοπροβολείς με ισάριθμους βραχίονες – βάσεις εγκατάστασης, 18.149 Φορητούς Η/Υ (Laptops), εργασία και τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικά για την παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία των συστημάτων στα σημεία εγκατάστασης σύμφωνα με τους όρους και τις υποχρεώσεις της Διακήρυξης.
Διαπιστώνουμε ότι ενώ πραγματοποιείται για δεύτερη φορά προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων στα σχολεία, εξαιρούνται και παραλείπονται συστηματικά όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα ΕΠΑ.Λ., οι ΕΠΑ.Σ., τα Τ.Ε.Ε. Β’ βαθμίδας, τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., καθώς και οι αίθουσες εργαστηρίων των Σ.Ε.Κ., όπου ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είναι απόλυτα απαραίτητος για την εποπτική διδασκαλία των μαθημάτων Ειδικότητας.
Η μόνιμη και διαρκής εγκατάλειψη και απαξίωση της Ανώτερης Β’βάθμιας Τ.Ε.Ε. έγινε πια καθεστώς, παρά τις πρόσφατες συνεχείς και επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες για τη δήθεν αναβάθμισή της στα πλαίσια του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Διαμαρτυρόμαστε
για την εξαίρεση των σχολείων της Τ.Ε.Ε. από το Έργο Προμήθεια και Εγκατάσταση Διαδραστικών Συστημάτων,
και
ζητούμε
την κατά προτεραιότητα συμμετοχή των σχολείων της Τ.Ε.Ε. στο ως άνω Έργο.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση και ζητούμε συνάντηση για τη λεπτομερή κατάθεση των απόψεών μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης