ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798


ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

Αθήνα, 17-1-2013

 Αριθμ. Δ.Τ.: 028

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στάση Εργασίας και διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας για τα κενά Εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Τ.Ε.Ε.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2012-2013, το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. επεσήμανε έγκαιρα στο Υπουργείο Παιδείας τα προβλήματα που διαφαινόταν ότι θα δημιουργηθούν στη λειτουργία των σχολείων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε,) λόγω της αποχώρησης εκατοντάδων εκπαιδευτικών πού έλαβαν χώρα μέσα στο καλοκαίρι, των ήδη υφισταμένων ελλείψεων μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και του παγώματος διορισμών. Τότε, το Υπουργείο Παιδείας δεσμευόταν ότι τα κενά των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

Ο ίδιος ο Υπουργός διαβεβαίωνε στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα αγιασμού των σχολείων, ότι «την επόμενη εβδομάδα, με την οριστικοποίηση της δυναμικότητας κάθε τμήματος, θα τοποθετηθεί και ο τελευταίος αναγκαίος αναπληρωτής εκπαιδευτικός.

Προηγήθηκαν επίσης οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού και του τότε Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου, που δόθηκαν μετά τη σύσκεψή τους με Στελέχη της εκπαίδευσης στις 29 Αυγούστου 2012, πώς έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη των κενών και πως «Οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα ανακοινωθούν μεταξύ 5-7 Σεπτεμβρίου , έτσι ώστε να είναι στις θέσεις τους το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου».

Σήμερα, τέσσερις και πλέον μήνες από την έναρξη των μαθημάτων και με την εκπνοή του Α’ τετραμήνου της σχολικής χρονιάς, εξακολουθούν να παραμένουν πολλές εκατοντάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε.) με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικοτήτων στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., των ΕΠΑ.Σ., των Σ.Ε.Κ. και των Τ.Ε.Ε. Β’ βαθμίδας, ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις και σε ειδικό και βοηθητικό προσωπικό στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Σε πάρα πολλά σχολεία της Τ.Ε.Ε. σε όλη την επικράτεια δεν διδάσκονται βασικά μαθήματα ειδικοτήτων λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ !! Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στις τελευταίες τάξεις και οι μαθητές της Τ.Ε.Ε.:

α) είτε ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ,

β) είτε θα πάρουν πτυχίο, χωρίς να έχουν διδαχθεί βασικές τεχνικές έννοιες και χωρίς να έχουν ασκηθεί σε βασικές δεξιότητες της ειδικότητας.

Και στις δύο περιπτώσεις, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της ήδη υποβαθμισμένης ΔΗΜΟΣΙΑΣ Τ.Ε.Ε. και υποβάθμιση των πτυχίων που παρέχει,

Οι απαντήσεις του Υπουργείου στα αλλεπάλληλα έγγραφά μας και στις Επερωτήσεις Βουλευτών που βασίστηκαν σε αυτά, είναι αποκαρδιωτικές:

·   Πραγματοποίησε όσες προσλήψεις μπορούσε στα πλαίσια των δεσμεύσεων του Μνημονίου (και μάλιστα περισσότερες από αυτές…).

·   Κατανάλωσε σχεδόν όλες τις εγκεκριμένες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών.

·   Και, κατόπιν αυτών, «…καθοδηγεί τις Περιφερειακές Υπηρεσίες…» του Υπουργείου «…ώστε να κατανείμουν με το βέλτιστο τρόπο … το εκπαιδευτικό προσωπικό αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων υπαγωγής τους».

Αποδεικνύεται τελικά ότι οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας περί αναβάθμισης της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε) αποτελούν ψευδεπίγραφες δηλώσεις άνευ περιεχομένου, γιατί η σκληρή πραγματικότητα τις διαψεύδει και μας προετοιμάζει για τα χειρότερα.

Σε απλά Ελληνικά, το Υπουργείο λέει πώς ό,τι μπορούσε να κάνει το έκανε, και τώρα «τάμμετε την κεφαλήν σας και κάνετε μόνοι σας κουμάντο». Η οδηγία αυτή ισοδυναμεί με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας για αναστολή λειτουργίας του Γ.Ε.Σ., διάλυση του Στρατεύματος και εντολή προς τους Διοικητές των Μονάδων να ενεργήσουν αυτοβούλως και εκ των ενόντων, ενώ σε Ναυτική ορολογία η εντολή μεταφράζεται σε «εγκατάλειψη σκάφους και Save Your Souls»…

Καταγγέλλουμε

στον Ελληνικό Λαό την απαράδεκτη αυτή στάση του Υπουργείου και ζητούμε:

·   Την ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε όλα τα σχολεία της Χώρας και εδικά στα σχολεία της Τ.Ε.Ε. (ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ., Τ.Ε.Ε. Β’ βαθμίδας, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) με το διορισμό όλων των αναγκαίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

·   Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία κάλυψης των κενών με υποχρεωτικές υπερωρίες.

·   Να σταματήσει η απαράδεκτη μείωση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικότητας ως δήθεν λύση «κάλυψης των κενών».

·   Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω σχολικής χρονιάς.

·   Να σταματήσει το καθοδηγούμενο κλείσιμο ολόκληρων σχολείων, τομέων και ειδικοτήτων μέσω της άρνησης της Διοίκησης να διορίσει εκπαιδευτικούς σε αυτά.

Εξαγγέλλουμε

την πρωτοβουλία μας για οργάνωση Παράστασης Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και επίδοση Ψηφίσματος

την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι

Κηρύσσουμε

ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013, τις ώρες από 11:00π.μ – 02:00μ.μ.

σύμφωνα με την με αρ. 020-01/15-1-2013 Απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., για τη διευκόλυνση των συναδέλφων εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, και

Καλούμε

τους Εκπαιδευτικούς, τους Γονείς και τους Κηδεμόνες των μαθητών της Τ.Ε.Ε.:

·   Να προασπίσουν το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στο κοινωνικό αγαθό της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης,

·   Να προασπίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων,

·   Να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου που ασκείται σε βάρος της Δημόσιας Παιδείας και ειδικά σε βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΟΧΙ άλλη ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΧΙ στην ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης προς όφελος των Ιδιωτικών Συμφερόντων


Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.