ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 26-10-2012
 Αριθμ. Πρωτ.: 072
ΠΡΟΣ :
1.     κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Υπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
2.     κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
3.     κ. Αθανάσιο Κυριαζή, Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
4.     κ. Σωτήριο Γκλαβά, Ειδικό Γραμματέα Α΄βάθμιας & Β΄βάθμιας Εκπ/σης Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
ΚΟΙΝ :
1.     τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
2.     τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
3.     τα Σχολεία Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Σ.Ε.Κ.
4.     τις Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Διδακτικό Ωράριο Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων – Σ.Ε. και Εργαστηρίων Κατεύθυνσης Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων – Σ.Ε.Κ.
Σύμφωνα με την παράγραφο 13δ του άρθρου 14 του νόμου 1566/85, το διδακτικό ωράριο των υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων (Σ.Ε.) και των υπευθύνων Εργαστηρίων Κατεύθυνσης των Σχολικών Εργαστηριακών Κέντρων (Σ.Ε.Κ.) είναι 18 ώρες, τα δε καθήκοντά τους που προβλέπονται από την Υ.Α. Γ2/4321/26-10-1988 και Υ.Α. Γ2/6098/13-11-2001 του ΥΠ.Ε.Π.Θ., είναι αυξημένα. Το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργεί αποτρεπτικά για εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν 12 ή 20 έτη υπηρεσίας, αφού το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο είναι αντίστοιχα 18 & 16 ώρες, στερώντας έτσι τη δυνατότητα στην Υπηρεσία να αξιοποιεί έμπειρα στελέχη σε θέσεις ευθύνης, όπως είναι οι θέσεις υπευθύνων εργαστηρίων.
Όμως για τους υπευθύνους των Σ.Ε.Φ.Ε. (Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών), σύμφωνα με την με αρ. Γ7/90997/7-9-2004, καθώς και για τους υπευθύνους των Σ.Ε.Π.Ε. Η/Υ (Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ), σύμφωνα με την με αρ. Γ7/56066/5-6-2007, προβλέπεται μείωση των διδακτικού τους ωραρίου κατά τρεις ώρες. Έτσι έχουμε δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών υπευθύνων εργαστηρίων ως προς το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Υπεύθυνος Εργαστηρίου
Έτη υπηρεσίας
1 έως 5
6 έως 11
12 έως 19
20 έως 35
Σ.Ε.Κ.
18
18
18
16
Σ.Ε. (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ)
18
18
18
16
Σ.Ε.Φ.Ε.- Σ.Ε.Π.Ε. Η/Υ (ΕΠΑΛ)
18
16
15
13
Σ.Ε.Φ.Ε.-Σ.Ε.Π.Ε. Η/Υ (ΓΕΛ – ΓΥΜΝΑΣΙΑ)
18
16
15
13

Διαπιστώνεται ότι για τους υπεύθυνους εργαστηριών Σ.Ε.Φ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. Η/Υ, η μείωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου είναι κλιμακωτή ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας σε αντίθεση με τους υπεύθυνους Σ.Ε. και Εργαστηρίων Κατεύθυνσης των Σ.Ε.Κ. όπου η μείωση είναι ανύπαρκτη.
Το μέγεθος της ανισότητας  και της στρέβλωσης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, εμφανίζεται σε όλο το μεγαλείο  στις σχολικές μονάδες των ΕΠΑ.Λ. όπου λειτουργούν Σ.Ε κατευθύνσεων Η/Υ και Σ.Ε.Π.Ε Η/Υ, όπου οι υπεύθυνοι εργαστηρίων στις δύο περιπτώσεις αντιμετωπίζονται διαφορετικά σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα.
Για λόγους ισονομίας μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών,
ζητούμε
την τροποποίηση της παραγράφου 13δ του άρθρου 14 του νόμου 1566/85 με Νομοθετική Ρύθμιση, για μείωση κατά 3 ώρες του εκάστοτε υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων Σ.Ε. και Εργαστηρίων Κατεύθυνσης των Σ.Ε.Κ. της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπως εφαρμόζεται στους υπευθύνους Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών καθώς και στους υπευθύνους Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης