ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Υ.Π.Δ.Β.Μ.&Θ.: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2012 ΓΙΑ ΤΑ Τ.Ε.Φ.Α.Α.

      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΜΑΡΟΥΣΙ,   10 - 5 - 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2011-2012) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β) καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν το Φεβρουάριο αίτηση-δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ. Υποψήφιοι που δεν δήλωσαν συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ κατά τη διάρκεια των αιτήσεων δηλώσεων, μπορούν να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες αυτές (αγωνίσματα) κατά τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων στα αγωνίσματα, διότι η αίτηση δήλωση δεν ήταν δεσμευτική.
Σχετικά με τις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας σας ανακοινώνουμε ότι θα λειτουργήσουν στις έδρες των παρακάτω Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Διεύθυνση Α' Αθήνας,
Διεύθυνση Β' Αθήνας,
Διεύθυνση Γ' Αθήνας,
Διεύθυνση Πειραιά,
Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής,
Διεύθυνση Αχαΐας (Πάτρα),
Διεύθυνση Αρκαδίας (Τρίπολη),
Διεύθυνση Έβρου (Αλεξανδρούπολη),
Διεύθυνση Ηρακλείου,
Διεύθυνση Ιωαννίνων,
Διεύθυνση Αν. Θεσσαλονίκης,
Διεύθυνση Δυτ. Θεσσαλονίκης,
Διεύθυνση Καβάλας
Διεύθυνση Κοζάνης και
Διεύθυνση Λάρισας.
Σημειώνεται ότι στα εξεταζόμενα αγωνίσματα περιλαμβάνεται προαιρετικά και η κολύμβηση (50μ. ελεύθερο). Για την ίση μεταχείριση των υποψηφίων πρέπει το αγώνισμα αυτό να διεξάγεται σε κολυμβητήριο των 50μ. Επειδή στο νομό Έβρου δεν υπάρχει κολυμβητήριο των 50μ., την ημέρα που θα ορισθεί η διεξαγωγή του σχετικού αγωνίσματος η Επιτροπή θα μεταφερθεί στο νομό Ροδόπης (Κομοτηνή) όπου υπάρχει κολυμβητήριο 50μ.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου θ' ανακοινώσει έγκαιρα στα Λύκεια της Θράκης τον τόπο και την ημερομηνία διεξαγωγής του αγωνίσματος της κολύμβησης προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
Επίσης λόγω της έλλειψης κολυμβητηρίου 50μ. και στην πόλη της Κοζάνης το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση του υποψηφίου σε περισσότερες από μία επιτροπές.
Οι συγκεκριμένοι χώροι διεξαγωγής των αγωνισμάτων και το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε επιτροπής, ανακοινώνονται από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι οι οποίοι μετέχουν για την εισαγωγή τους με το 10% των θέσεων εισακτέων καθώς και οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις και επιθυμούν να μετέχουν στις πρακτικές δοκιμασίες, να προσέλθουν τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των Επιτροπών Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας, για την ομαλότερη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών.