ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ


Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11-6-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 053
Παγκόσμια εβδομάδα Τιμής στον Πατέρα
Τιμή στον Γεννήτορα, στον Προστάτη, στον Οδηγό.
Τιμή στην αφοσίωση, στο μόχθο, στην προσήλωση.
Τιμή στον Πατέρα που παλεύει καθημερινά για να στηρίξει τα παιδιά του ηθικά και υλικά μέσα στην οικογένεια.
Μεγαλύτερη τιμή όμως πρέπει σε εκείνον τον Πατέρα που οι συνθήκες τον τοποθέτησαν εκτός του «οικογενειακού πλαισίου» και εκείνος επιμένει να αγωνίζεται για την ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών του, διεκδικεί τον Πατρικό του ρόλο και τη ουσιαστική σχέση του με τα παιδιά του και αρνείται το ρόλο του «γονέα – επισκέπτη».
Στις αναπτυγμένες χώρες, περίπου το 70% των γάμων διαλύονται, σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία. Στην Ελλάδα, 1 στους 4 γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Η εμπειρία αυτή είναι ψυχικά τραυματική για αυτούς που χωρίζουν, αλλά είναι ακόμη περισσότερο οδυνηρή για το ψυχικό κόσμο των παιδιών. Δεδομένων των κοινωνικών στερεοτύπων, της έλλειψης κουλτούρας «συνεπιμέλειας» των παιδιών από τους δύο γονείς και της απουσίας ειδικών δομών στην Κοινωνική Πρόνοια και στη Δικαιοσύνη, αυτός που απομακρύνεται από την οικογενειακή στέγη και από την καθημερινή επαφή και επιμέλεια των παιδιών, στις 99% των περιπτώσεων, είναι ο πατέρας τους, ο οποίος στο εξής αντιμετωπίζεται αποκλειστικά ως «επιταγή διατροφής»...
Τη συνέχεια τη βιώνουμε στα σχολεία μας… Εκτός από τη διαχείριση της ιδιαίτερης ψυχολογικής αναστάτωσης που βιώνουν οι μαθητές μας, καλούμαστε πολλές φορές να αντιμετωπίσουμε και τη μεταφορά της διαμάχης αυτής στο σχολείο. Το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να εκδώσει εγκύκλιο τονίζοντας ότι «…δεν μπορεί να απαγορευθεί εντός του σχολικού χώρου…» η επικοινωνία του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια με το παιδί του, «…κατά μείζονα δε λόγο, δεν μπορεί να απαγορευθεί η είσοδος του γονέα αυτού στο σχολείο…».
«Μέριμνα του εκπαιδευτικού πρέπει να αποτελεί η προστασία των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του παιδιού-μαθητή σε ανατροφή και από τους δύο γονείς… χωρίς να ευνοεί τυχόν ανοίκειες ιδιοκτησιακές αντιλήψεις του γονέα που ασκεί την επιμέλεια απέναντι στο παιδί-μαθητή».

Στα πλαίσια αυτής της σκληρής πραγματικότητας, την οποία ως Εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα σχολεία μας, η εβδομάδα Τιμής στον Πατέρα αποκτά ξεχωριστή σημασία.
Τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων δεν μπορεί να «απορφανίζονται» από τον πατέρα τους, τη στιγμή που αυτός ζει, ενδιαφέρεται και αγωνίζεται για αυτά.
Η Παγκόσμια Εβδομάδα του Πατέρα γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Την Τρίτη 11-6-2013, ώρα 19:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται εκδήλωση στα πλαίσια της 32ης Πανελλήνιας Έκθεσης Βιβλίου, με χορωδιακά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.
Την Κυριακή 16-6-2013, ώρα 11:00, στο Συντριβάνι της οδού Ερμού στην Αθήνα.
Την Κυριακή 16-6-2013, ώρα 11:00, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα (στην κεντρική Πλατεία).
Την Κυριακή 16-6-2013, ώρα 19:00, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, θα γίνει εκδήλωση για όλα τα παιδιά της πόλης με χορό, ζωγραφιές παιχνίδια και δραστηριότητες.

«Τίμα τον Πατέρα σου και την Μητέρα…», η μόνη Εντολή από τις Δέκα, που συνοδεύεται με Υπόσχεση Ευλογίας για μακροζωία και ευτυχία !
Ίσως κάποια στιγμή ωριμάσει η ιδέα της καθιέρωσης γιορτής «Τιμή στους Γονείς», έναντι των διαφορετικών ημερών τιμής, ξεχωριστά σε καθένα από τους δύο…
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284