ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

      Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                             Αθήνα, 12/09/2011
             ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                           Αριθ. Πρωτ: 298
          Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 5238973    - 210 5121399          ΠΡΟΣ: 1) Τα ΔΣ όλων των ΕΛΤΕΕ
         6932798177                                                      2) ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ
FAX: 210 5202798     - 210 5121399
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr          
                          E-mail: oltee@otenet.gr
oltee.ds@gmail.com

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Το ΔΣ της ΟΛΤΕΕ σας εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά παρά τις αντιξοότητες με τις οποίες ξεκινά.
  • Τα σχολεία άνοιξαν αλλά οι μαθητές δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους όπως γινότανε κάθε χρόνο. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, με εξαγγελίες διανομής DVD, ανάρτηση στο διαδίκτυο, φωτοτυπίες κ.λπ. Οι περισσότεροι παλιοί συνάδελφοι της ΤΕΕ γνωρίζουν προσωπικά τι σημαίνει «φωτοτυπίες» όταν πρωτοεμφανίστηκε αυτή η μέθοδος όταν μετατράπηκαν τα ΤΕΛ σε ΤΕΕ. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ δεν δίνει καμιά πειστική εξήγηση για την απαράδεκτη καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων. Δεν απαντά γιατί δεν εκτυπώθηκε έγκαιρα το 40-50 % των βιβλίων από το χαρτί που υπήρχε, ούτε γιατί καθυστέρησε πολλούς μήνες να προμηθευτεί το επιπλέον απαραίτητο χαρτί εκτύπωσης των υπόλοιπων βιβλίων. Δεν είχε αρκετό χρόνο φαίνεται γιατί είχε να ασχοληθεί με την κατάργηση του ΟΕΔΒ και την δημιουργία του ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ.
  • Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι συνάδελφοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις περικοπές των αποδοχών τους που μειώνουν σημαντικά τις ήδη μειωμένες αποδοχές τους (2% υπέρ ανέργων αναδρομικά από 1/1/2011, 1% υπέρ ΤΠΔΥ από 1/1/2011, περικοπή 50% στο κίνητρο απόδοσης από 1/7/2011, μείωση αφορολόγητου ορίου στις 8000€, έκτακτη εισφορά 1% για τις αποδοχές του 2010).
  • Επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Ακολουθεί βέβαια μέσα στον επόμενο μήνα και το Ενιαίο Μισθολόγιο και βαθμολόγιο που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις αποδοχές μας.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Καλή δύναμη και υπομονή, πάντα σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επερχόμενων μέτρων.
Επειδή πολλά σχολεία δεν γνωρίζουν το νέο ελάχιστο αριθμό μαθητών των τάξεων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για τη φετινή σχολική χρονιά σας στέλνουμε και την Υπουργική Απόφαση.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ                  ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ