ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ. ΟΜΑΔΑ Α΄

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                          Αθήνα, 2/3/2011
        ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                   Αριθ Πρωτ : 135
Δ/NΣΗ : ΑΧΙΛΛΕΩΣ  37
Τ.Κ  10436    -   ΑΘΗΝΑ                               ΠΡΟΣ :1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ: 210 5238973- 210 5121399                           κα Άννα Διαμαντοπούλου
6932798177                                                 2) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
FAX: 210 5202798- 210 5121399                            κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
ΗΛΕΚΤ/ΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://www.oltee.gr
                                      oltee.oltee@gmail.com

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑ.Λ ΟΜΑΔΑ Α΄.

Κατόπιν των πολλών διαμαρτυριών των αποφοίτων Τ.Ε.Λ, Τ.Ε.Ε, ΕΠΑ.Λ., αλλά και γονιών και κηδεμόνων, σχετικά με την περίοδο υποβολής των αιτήσεων – δηλώσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ ομάδα Α΄ (10/2/2011 - 25/2/2011), σας καλούμε να δώσετε επιπλέον περίοδο υποβολής δικαιολογητικών για τους παρακάτω λόγους.
1.     Είναι η πρώτη φορά που οι αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις των (ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ) υποβάλλονται το διάστημα 10/2-25/2/2011. Συνήθεις ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών ήταν για όλα τα προηγούμενα χρόνια το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
2.     Το παραπάνω διάστημα υπήρχαν απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (22 και 23/2/2011) που στέρησαν το δικαίωμα σε πολλούς εργαζόμενους υποψήφιους να προσέλθουν στα Λύκεια για να υποβάλλουν τις αιτήσεις – δηλώσεις.
3.     Δεν υπήρξε επαρκής ενημέρωση της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ.
Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένο να δοθεί επιπλέον περίοδος υποβολής δικαιολογητικών, γιατί εκατοντάδες απόφοιτοι των (ΤΕΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΛ) θα χάσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις για λόγους που δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά λόγω αλλαγής της συνήθους για πολλά χρόνια διαδικασίας υποβολής των μηχανογραφικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΤΕΕ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ     ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ