ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                                                N. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 15/03/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής, ανακοινώνει:
Την πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 11:30 π.μ., στο αμφιθέατρο του κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.      Εκλογή τριμελούς Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης.
2.      Ανασκόπηση της πορείας της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής. Ενημέρωση πεπραγμένων.
3.      Δημιουργία καταλόγου προς συζήτηση θεμάτων και κατάστασης ομιλητών.
4.      Τροποποίηση Καταστατικού. Προτάσεις και καθορισμός της ημερομηνίας Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης.
5.      Υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή. Ομιλίες.
6.      Υποψηφιότητες αντιπροσώπων – συνέδρων στη Γενική Συνέλευση – Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
7.      Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
8.      Αρχαιρεσίες.
Νέα μέλη μπορούν να εγγραφούν, σύμφωνα με το Καταστατικό, όσοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί υπηρετούν στα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δημόσια ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στα γραφεία Εκπαιδευτικών Περιφερειών των Γραφείων Εκπαίδευσης (Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης), και οι αποσπασμένοι από τις πιο πάνω περιφέρειες στις διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την ημέρα πραγματοποίησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, υποβάλλοντας σχετική αίτηση και μετά την καταβολή της ετήσιας συνδρομής του τρέχοντος έτους εγγραφής η οποία καθορίστηκε στο ποσό των 12 € (δώδεκα ευρώ). Τα νέα μέλη αποκτούν άμεσα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Παλαιά μέλη θεωρούνται ταμειακά ενήμερα με την καταβολή της προαναφερθείσας συνδρομής για το τρέχον έτος. Οι εκπαιδευτικοί, που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες, δεν απαγορεύεται να είναι μέλη και στα δύο Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα ενώ θα παραλάβουν και βεβαίωση συμμετοχής για Υπηρεσιακή χρήση.
Το πρόγραμμα συναντήσεων, αντιπροσωπείας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής και του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., με τους συναδέλφους στα Σχολεία του Νομού, είναι:
            ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Σ.Ε.Κ. Πολυγύρου την Τετάρτη 17 Μαρτίου και ώρα 11:45 π.μ.
            ΕΠΑ.Λ. Κασσάνδρας την Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 10:00 π.μ. και
            ΕΠΑ.Λ. – ΕΠΑ.Σ. – Σ.Ε.Κ. Ν. Μουδανιών την Πέμπτη 18 Μαρτίου και ώρα 11:45 π.μ.
            Επειδή ο χρόνος που απομένει, μέχρι της 22 Μαρτίου, είναι λιγοστός, η δυνατότητα μετακινήσεων περιορισμένη και οι αποστάσεις δυσκολότερες και μεγαλύτερες, ζητούμε την κατανόηση των συναδέλφων που υπηρετούν στα ΕΠΑ.Λ. Αρναίας και Νικήτης που δεν θα επισκεφτούμε τα Σχολεία τους, τους καλούμε δε, να παρευρεθούν στις προγραμματισμένες επισκέψεις στα προαναφερθέντα Σχολεία.
Υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή αλλά και αντιπροσώπων – συνέδρων στη Γενική Συνέλευση – Συνέδριο της Ομοσπονδίας μπορούν να υποβάλλονται στο e-mail της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ elteechal@oltee.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ                                                      ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ