ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΓΚΑ?

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 17-7-2013
 Αριθμ. Δ.Τ.: 063
ΠΑΡΑΓΚΑ ;
Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα στη Βουλή:
«Πώς αλλιώς να κατανοήσω την πριμοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας άτυπων μορφών ιδιωτικής εκπαίδευσης ΙΕΚ, για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή.
Πρώτον, με ανάθεση έργων 135.000 ευρώ στο ΙΕΚ Ακμή από το Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Δεύτερον, με κατάργηση τίτλων σπουδών στα ΤΕΙ από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», τα οποία είχαν ενδιαφέροντα ΙΕΚ, για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή.
Τρίτον, με κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ που έχουν ενδιαφέρον και αναπτύσσουν τα ΙΕΚ, όπως για παράδειγμα ΙΕΚ Ακμή, γιατί όπως λέει η Γενική Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δείτε ότι οι κλάδοι που καταργούνται είναι των Τομέων Υγείας Πρόνοιας.
Για προσέξτε, αγαπητοί συνάδελφοι, που είναι το χρήμα; Που είναι το «ψητό»; ΙΕΚ Ακμή; Μήπως; Γραφικών τεχνών, Αισθητικής, Κομμωτικής, Σχεδίασης, Παραγωγής ενδύματος και ένα Αργυροχρυσοχοΐας. Να μη σας πω για μια καταπληκτική σχολή αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα, 47 ανθρώπων που έχουν μια μεγάλη παράδοση. Όλη αυτή η παράδοση, τι νομίζετε ότι είναι τα κοσμήματα της Ερμού που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα καταργείται;
Ντροπή αυτή η ιστορία».


Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr, facebook: group Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284