ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο παρελθόν βιώσαμε πολλές αποτυχημένες εκπαιδευτικές "μεταρρυθμίσεις". Η επερχόμενη "Αναβάθμιση" - "Πρώτα ο Μαθητής", όπως αναφέρεται, θα αφορά και το "Νέο Σχολείο" - "Τεχνολογικό Λύκειο" της πολύπαθης Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Τ.Ε.Ε., σχεδιάζεται δε με "πρωταγωνιστή" και "κυρίαρχο" τον εκπαιδευτικό, σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο για την "Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση ...".

Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επαναλειτούργησε και δραστηριοποιείται με σκοπό την καταγραφή των σχετικών τοπικών, σε επίπεδο νομού, ιδιαιτεροτήτων και την επίλυση των εδώ συγκεκριμένων προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία (Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.) σε επίπεδο επικράτειας, αυτού του μετώπου που όχι μόνο θα αποκρούσει την πολύπλευρη και πρωτόγνωρη επίθεση σε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μισθολογικό και όλα τα άλλα δικαιώματα - κεκτημένα με αγώνες των εκπαιδευτικών, αλλά και θα στοχεύει στη διασφάλιση μιας Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχει ανάγκη και χρειάζεται ο τόπος, αξίζει στον Έλληνα πολίτη και τιμά την Ελληνική κοινωνία.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Ι. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ                                            Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 19/05/2011
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 116
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ.-Σ.Ε.Κ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
                       ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3
                       632 00 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ                              ΠΡΟΣ: Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
E-mail : elteechal@oltee.gr                                      ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
Site : http://elteechal.blogspot.com                     ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
                                                                                            ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
                                                                                            ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.


ΘΕΜΑ: «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Τ.Ε.Ι.»

Η Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Χαλκιδικής εκφράζει τη διαφωνία της με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. να θέσει υπό κατάργηση το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Τ.Α.Υ.) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στα Ν. Μουδανιά. Δηλώνει συμπαράσταση και συμμετοχή στο δίκαιο αγώνα εκπαιδευτικών και φοιτητών, ζητά την εισαγωγή φοιτητών στο Α΄ έτος σπουδών για την επερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2011-12, σε αριθμό που θα καθορίσει το τμήμα και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις – δυνατότητες που διαθέτουν προς την κατεύθυνση της αποτροπής και ακύρωσης των καταστροφικών προθέσεων – επιλογών του Υπουργείου.
Θεωρούμε απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να μη συμμετέχουν – εκφράζουν άποψη, ειδικά σε τόσο καθοριστικής σημασίας αποφάσεις, όλοι οι παράγοντες της εκπαίδευσης (διοίκηση, προσωπικό, φοιτητές) ιδιαίτερα σε όσα αφορούν τα ανεξάρτητα ιδρύματα όπως το Τ.Ε.Ι.
Είναι αδιανόητο και καταστροφικό, όταν μάλιστα διανύουμε περίοδο πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, να διαλύουμε την εκπαίδευση, να προκαλούμε αύξηση της ανεργίας και να βάλλουμε κατά της ανάπτυξης καταστρέφοντας έναν δυναμικό και πολλά υποσχόμενο κλάδο.
Είναι καθοριστική και επιτακτική ανάγκη να μετονομασθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Τ.Ε.Ι., το τμήμα σε Υδάτινου Περιβάλλοντος, διευρύνοντας έτσι το γνωστικό αντικείμενο και τον επιστημονικό χώρο και να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας του με τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, εξοπλισμένων εργαστηρίων και απασχόληση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η υδατοκαλλιέργεια στη χώρα μας έχει δώσει τα δείγματα και έχει καταγράψει τις επιδόσεις που αποτελούν την εγγύηση για τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Το υδάτινο περιβάλλον πολλά υπόσχεται και έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε τους επιστήμονες που θα κλειθούν να το υπηρετήσουν, να το αξιοποιήσουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ                                                           ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ